8.08.2011 г.

„Комиците” рекламират евросубсидии за фермерите

Актьорите от "Комиците" ще учат фермерите как да правят модерно земеделие с пари от ЕС чрез четири видеоклипа, които започват да се въртят по 60 телевизии, обявиха от ведомството на Мирослав Найденов. За усилията на актьорите министерството ще плати на продуцентска къща "Дрийм тийм" на Любомир Нейков и Евтим Милошев и на студио "Златен век" 210 000 лв. с включен ДДС. Компаниите спечелиха обществена поръчка. Разпространението ще се прави от отделен консорциум "Тандем - Труд" и ще струва 549 700 лв. без ДДС.
Всеки от четирите клипа ще се появява първо по 30 секунди, а след като стане познат за зрителите, ще се свие на 20 и до 10 секунди. През телевизора фермерите ще видят как Кръстю Лафазанов мечтае за къща за селски туризъм, в която да му идват гости, за да гонят петела и кокошките. Той е облечен с елече, бърка в един самун хляб, вади средата, хапва няколко трохи, а другите хвърля на кокошките и пита: "Ама отде пари?", а отговорът е: в областната дирекция на земеделието и горите. Ернестина Шинова пък мечтае за читалище на село, където да запише детето си да свири, защото сега "много хубаво свири на гребен" и т.н. Средствата за клиповете са от перото "Техническа помощ" на европрограмата.
Ведомството на Мирослав Найденов всъщност за пореден път залага на известни личности. Само преди месеци фонд "Земеделие" нае примата на българската естрада Лили Иванова, за да изпълни песен в клип за популяризиране на схемата "Училищен плод", от която бяха усвоени едва 20% от европарите. В клиповете участваше известният български гимнастик Йордан Йовчев. По самата Програма за селските райони има затлачени проекти от 2008 г., а в края на 2011 г. страната ни рискува да загуби поне 180 млн. евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар