23.08.2011 г.

Спират българското издание на Rolling Stone

Списание Rolling Stone прекратява излизането си на български език, става ясно от съобщение на интернет страницата на изданието. То бе сполетяно от съдбата на култовият навремето журнал „Ритъм”. Той излиза около 20 години, „търкалящите се камъни” успяха да направят 20 броя.
Мотивът за решението на издателя "Сивир пъбликейшънс" е неблагоприятния икономически климат в страната."Две години целият екип на изданието работи с огромно желание и вложи много труд, енергия и професионализъм, за да създаде продукт, който отговаря на високите стандарти на световната марка. Надяваме се скоро да настъпят по-добри времена за целия медиен пазар в страната ни", посочва главният редактор на списанието за България - Анелия Илиева.
Новината за навлизането на Rolling Stone на българския пазар преди две години - в разгара на кризата, бе посрещната с въодушевление. Още повече, че то се появи не като част от портфолиото на някое от големите издателства, а като самостоятелна марка.В първия брой на списанието на 9 ноември 2009 г. излезе интервю на култовия Роби Уилиямс специално за българското издание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар