11.08.2011 г.

Социалистите си искат „чинията” на Бузлуджа

Лидерът на БСП Сергей Станишев иска да стопанисва Дом паметника на връх Бузлуджа, известен като Чинията. Той е изпратил писмо до областния управител на Стара Загора Йордан Николов, който да представи искането на премиера Бойко Борисов и на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Паметникът е в лошо състояние и се руши. Областният управител на Стара Загора Йордан Николов издаде заповед, с която забрани достъпа на лица в сградата на Дом паметник връх Бузлуджа, извършването на всякакви  технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им, като превантивна мярка за недопускането на инциденти, поради лошото състояние на недвижимия имот.
В мотивите на областния управител се посочва, че недвижимият имот Дом паметник комплекс връх „Бузлуджа”, в землището на с. Крън, община Казанлък, частна държавна собственост, е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Съгласно Становище с вх. № 19-00-1162/27.07.2011 г. на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” - Стара Загора, не трябва да се допуска извършването на технически дейности и влизане на хора вътре в сградата, поради наличието на неукрепени и рушащи се части от строителната конструкция.
В писмо на ръководителя на Клиентски енергоцентър - Казанлък на EVN България Електроразпределение АД, с вх. № 19-00-1162/ 27.07.2011г., се посочва, че не може да се осъществи нормално електрозахранване на Дом паметника на връх Бузлуджа, поради разкопани и демонтирани кабели, липсата на трансформатори и уредби за ниско и средно напрежение. Поради реалната възможност за злополука, становището на EVN България Електроразпределение АД - КЕЦ Казанлък е, че няма възможност за нормално захранване с електрическа енергия на сградата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар