19.08.2011 г.

Независимият Дамян Георгиев стартира кръгли маси за бъдещето на Стара Загора

Серия от кръгли маси, организира независимият кандидат за кмет Дамян Георгиев. Кои са малцината IT-специалисти в Стара Загора? Защо в сайта на общината не е посочено къде в града са така наречените „hot-spot“ места – точките с безплатно излъчване на интернет-сигнал? Защо не се развиват и обогатяват електронните услуги за старозагорци и не е ли възможно да се създаде канал за пряка електронна или телефонна връзка на гражданите с администрацията за случаи, които не търпят отлагане?
Тези и други въпроси, обобщени в темата „Стара Загора – умен град“, дискутираха участниците в първата от поредицата кръгли маси, организирани от щаба на независимия кандидат-кмет на Стара Загора Дамян Георгиев и коалицията от партии „Съюз Стара Загора“ (Земеделски народен съюз – ЗНС, Съюз на свободните демократи – ССД, Демократическа партия, Движение „Гергьовден“, БДС „Радикали“, ПП „Н. Петков“ и СПС „Защита“).
Дамян Георгиев въведе участниците в темата със следните думи: „Виждам в залата много млади хора, което означава, че интересът към темата е наистина голям. Стара Загора е един от малкото градове у нас, пък и в Европа, които отговарят на всички изисквания за успешното въвеждане на IT-решения от типа „електронно правителство“. Целта ни – моята, на моя екип, на хората, които ще бъдат край мен, ако старозагорци решат да ни се доверят да управляваме града, е да осъществим тази идея. Защото тя ни е от полза, тя ни дава възможност да живеем по-лесно, да получаваме наистина бързи услуги и информация. Това е един от проблемите на община Стара Загора, който ние се надяваме бързо и качествено да решим, разбира се, с помощта на специалистите.“
Следващите теми, които ще се обсъждат всяка сряда до края на септември, са следните: „Спортът – инвестиция в здраве“ – 24 август; „Европари за евростарозагорци“ – 31 август; „Селата и кварталите – такива, каквито трябва да бъдат“ – 7 септември; „Бизнес + местна власт = работни места“ – 14 септември; „Стара Загора – 20 години по-късно“ – 21 септември и „Защо е важен моят глас“ – 28 септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар