15.08.2011 г.

Пълна колекция на „Междузвездни войни” и автобиография на Георгий Денелия са вече на пазара

Ако сте от най-върлите фенове на Междузвездни войни – Star Wars, може да се сдобиете с пълна версия в High-Definition Blu-ray на 16 септември
Колекцията е от 9 диска и позволява на киноманите да съпреживеят отново всичките си любими моменти от сагата във висока резолюция и с 6.1 DTS Surround звук.
Дисковете съдържат още над 40 часа допълнителни материали, сред които и невиждано преди съдържание, извадено директно от архивите на Lucasfilm.
Тук има още голям брой отпаднали, удължени и алтернативни сцени, нови документални филми и селекция от забавни пародии на Star Wars, които са неразделна част от популярната култура повече от три десетилетия.
Дисковете съдържат още коментари на Джордж Лукас, Рик МакКалъм, Бен Бърт, Роб Колман, Джон Кнол, Денис Мърен и Скот Скуайърс, както и архивни интервюта с актьорския състав и екипа.
Също така могат да се гледат отпаднали, удължени и алтернативни сцени, варианти на декорите, макетите и костюмите, както и скици и концептуално изкуство.
Колекцията излиза с български, английски, италиански, руски, чешки, турски, хърватски, словенски, румънски субтитри.
Автобиографията „Пътник без билет“ на грузинския режисьор и сценарист Георгий Данелия излиза на пазара на 15 август.
В нея той разказва забавни случки от снимачната площадка на неповторимите си шедьоври, както и от живота си през социалистическо време.
Георгий Данелия е роден в Тбилиси (Грузия), но е живял и отраснал в Москва.
Той е един от видните представители на руското кино. Данелия открива 18-годишния Никита Михалков като актьор в неостаряващия филм „Аз крача из Москва“.
Създал е още „Не тъгувай“ (1969), „Афоня“ (1975), „Мимино“ (1978), „Есенен маратон“ (1979), „Сълзите капеха“ (1982), фантастичната гротеска „Кин-дза-дза“ (1986), лиричната трагикомедия „Паспорт“ (1990) и много други.


Няма коментари:

Публикуване на коментар