5.08.2011 г.

80 минути родно кино на феста „Късо съединение”

Българската програма на фестивала „Късо съединение” се събира в 80 минути.
Фестивалът започна на 21 юли и ще продължи до 18 август.
Първата история е за 45-годишната Тони, която за пореден път остава без пари, след като не получава заплата от ресторанта, в който мие чинии. В борбата си с бедността една майка е готова на всичко, за да зарадва болното си дете. Филмът е „Влакове” на режисьора Павел Веснаков.
Следва „Магазин за мъже” на Илия Шекерджиев, който се опитва да разбере какво искат жените. Иво Чомаков изследва чувствата на един поляк в столицата на Великобритания във филма „Лондон”.
Йосиф Аструков във филма си „Вода” разказва за една чешма, при която се спират стотици хора дневно. Пият вода, говорят си, забавляват се, а тя си тече ли тече.
Още български филми в „Късо съединение” ще покаже Розалия Димитрова. Нейният филм „Параван” разкрива предизвикателни пози, съблазнителни погледи и дрехи, на които не можеш да устоиш. Следващият проект е „Хромони” на Ина Николова и Райна Атанасова.
Пиеш сок от моркови и заживяваш в оранжев свят. Хапваш грах и всичко около теб става зелено. Червеният ти телефон позвънява и в миг и ти почервеняваш. Една неустоима цветна палитра.
„Единствена реалност” на Милен Димитров е заснет по текстове от книгата с кратка проза на Владислав Христов "Снимки на деца".
„Infinito” на Михаела Комитова въвежда зрителите в малко невзрачно ателие, в което художник завършва последната си творба и слага началото на историята.
Филмът разказва от първо лице житието на една картина, което се съпреживява индиректно от зрителя.
„Харакири”, според Андрей Андонов изглежда по следния начин: котката си хапва манго с нож, докато чете книга за здравословно хранене. Ножът е едно от нещата, с които можеш да се нараниш. Храната също.
В акустиката, пулсация е интеференция между два звука с леко различни честоти. Ефектът на пулсация се получава при събирането на тези честоти, a тяхното припокриване се възприема като периодични вариации на заглъхване на звука.
В „Пулс” на Албена Баева се използва това физическо явление в акустиката и се пренася чрез монтаж във визуална форма.
Програмата завършва с още един филм, чието име е "Вода". Той е на Розалия Димитрова, която заснема история около чаша вода, риба на сухо и жадно момче.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар