11.08.2011 г.

Премиерът Борисов инспектира автомагистрала ”Тракия”

До новия летен сезон на 2012 година трябва да е готова цялата отсечка от Стара Загора до Петолъчката, каза министър-председателят  Борисов, след проведената вчера, заедно с министър Росен Плевнелиев инспекция на строителството на АМ „Тракия”, от 2-ри до 4-ти Лот.
„Всичко се прави добре и в срок. Много съм доволен от това, което  видях и истински щастлив, че го оставяме на поколенията”, заяви Борисов на кратък брифинг пред журналисти, в присъствието на областния управител Йордан Николов, народния представител Живко Тодоров и представители на изпълнителите на трите лота.
По адрес на атаките на опозицията премиерът заяви: „Напоителните системи в тази част на България не са пипани 20 години. Хиляди декара земя е залята, превърната в тресавища и мочурища”.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев каза, че още в края на септември ще бъде готов пътен възел Стара Загора на Автомагистрала Тракия. Готов е проектът и е осигурено финансирането за разширяване на подхода към града, очаква се процедурите за избор на изпълнител да приключат до края на октомври и да започне строителството, добави министърът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар