2.09.2011 г.

Въздушни асове показват майсторството си край Пловдив

Трите световни авиошколи – американската, западноевропейската и руската, ще покажат своите възможности и висш пилотаж по време на 8-ото издание на Международното авиационно шоу "Небе за всички" – БИАФ 2011, в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на авиошоуто.
За първи път своите възможности ще покаже във въздуха шведският изтребител Грипен. Самолетът може да кацне и на обикновено шосе и в рамките на 10 минути да бъде презареден и отново да излети и влезе в бой.
В динамичен показ ще бъде тази година и Ефрофайтер Тайфун, смятан от специалистите за най-модерния изтребител в света за момента.
За пръв път пристига у нас и МиГ-29М с обратна векторна тяга на двигателите. Благодарение на тази технология, самолетът ще изпълнява във въздуха маневри, смятани доскоро за недопустими, коментират организаторите.
Демонстративният тим на швейцарските ВВС, американски пилоти с F-16 и българската бойна авиация са част от участниците, коитоще покажат уменията си във висшия пилотаж.
Лека авиация и ретро самолети, сред които и легендарният Messerschmitt 109, също са част от програмата на БИАФ 2011.
Двама от посетителите на авиошоуто, което ще се проведе на 3 и 4 септември на Авиобаза Крумово в Пловдив, ще спечелят авиобилет до дестинация по избор, осигурен от България Ер.
Наградата е част от изненадите, които ще посрещнат гостите на авиофестивала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар