1.09.2011 г.

Джордж Клуни откри 68-ят кинофест във Венеция

Звезди от цял свят пристигат във Венеция за кинофестивала, който се откри вчера вечерта за 68-ми път. Организаторите обещават това да е едно от най-бляскавите издания досега. Какво може да очаквате от събитието, което продължава до 10-ти септември?
22 филма ще се състезават за отличието "Златен лъв". Сред най-обещаващите заглавия е политическата драма "Мартенски иди" на холивудския любимец Джордж Клуни. Именно световната  премиерата на лентата даде начало на фестивала в най-романтичния град. Клуни се изявява както като актьор, така и като режисьор.
В продължение на 11 дни остров Лидо до Венеция ще бъде представен цветът на световната независима кинематография.
Джей Уайсберг - филмов критик от "Variety Magazine": "Със сигурност филмът на Клуни е нещо, което буди любопитство. Виждаме също и обещаващо гръцко участие. Естествено трябва да се отбележи и филмът на Мадона, но какво ще излезне от него - никой не знае."
Попкралицата е режисьор на романтичната драма "W.E", вдъхновена от любовта на крал Едуард VІІІ и американката Уолис Симпсън. Филмът ще бъде показан извън конкурсната програма.
По време на фестивала ще се състоят световните премиери на 66 филма. Хиляди журналисти и папараци са там, за да проследят всяка крачка на знаменитите гости на събитието. Освен Клуни, във Венеция са още Колин Фърт, Кийра Найтли, Матю Макконъхи, Кейт Уинслет, Мат Деймън, Джъд Лоу и Гуинет Полтроу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар