29.09.2011 г.

Новите серии на „Столичани в повече” бъзик или пиар на ГЕРБ?

Лютови спечелиха с бюлетина №2

Сериалът „Столичани в повече” е отново на екран срлед кратка пауза, но пък е актуализиран според последната политическа мода. В първия епизод от септември Йордан Лютов спечели изборите по погрешка. Неговия опонент Рангел плати на циганите, които обаче задраскаха името на Йордан в бюлетината. Така Лютови взеха кметството. По-наблюдателните забелязаха, че бюлетината на Лютови бе с №2.
Оттук започват коментариите – дали създателите на сериала се бъзикат с управляващите (това е номера на ГЕРБ) и намекват за това, че ако герберите спечелят, това може да стане само по погрешка? Или е вкаран пиар – номерът подсъзнателно се запомня от зрителите, които, разбира се, са и гласоподаватели?
Естествено старият кмет залага капани на съперника си, подписвайки договори, които ще вържат ръцете на наследника на кметския стол. Това си е взето направо от живота, но напомня и за лошото наследство, с което се оправдава правителството. Всичко лошо се дължи на него и на лошите от тройната коалиция. Всичко добро пък е от новата власт, една истинска народна власт!
Това е видно и от лозунгите – „Градим България! В различни варианти – Стара Загора, Варна, Бургас..., но винаги градим! То бе предшествано и от – „Кажи кое е важно за теб!”, което е повече от смешно. За четири години в местната власт и половин мандат на правителството излиза, че управляващите още не знаят какво искат гражданите, но сега вече са си взели бележка и ще включат тези искания в програмите си...
„Столичаните” също показват тази особеност на родните политици – те си мислят, че всичко започва от тях, но когато паднат от власт положението е друго – и много ги боли...Може би защото, не виждат другаде реализация, освен в политиката. Това не е смешно, а е тъжно..

Няма коментари:

Публикуване на коментар