14.09.2011 г.

Най-големия скейтърцентър изграждат в столицата

Street ON! ще е най-голямата зона на ON! Fest. В откритите площи на Интер експо център ще бъде изграден скейт парк в партньорство с Българска скейтборд федерация.
По време на двата фестивални дни всеки ще може да стане свидетел на демонстрации, спиращи дъха трикове, изпълнени от най-добрите скейтъри в България.
Благодарение на Българската скейтборд федерация ON! Fest ще предостави възможността желаещите да видят битката за първите места на кръг от Националния шампионат по скейтборд.
За да могат всички да станат част от скейт преживяването, е оставено време в програмата за всеки, който има желание да се наслади на съоръженията, предоставени от Monster energy.
Внушителна въздушна възглавница с размери от 80 кв.м. ще очаква всеки смелчага. На всеки, който дойде с колелото си на ON! Fest, ще бъде подарен безплатен вход за дневната програма на фестивала. Съорганизаторите на зоната - True Riders са подготвили състезания с награда за най-добрия трик. Записването за участие ще става на място.
Част от зоната Street ON! в рамките на ON! Fest ще бъдат и демонстрации по паркур и фрийрън. Един от специалните гости на ON! Fest ще е фрийрънърът Tim "Livewire" Shieff. Тим е един от най-вдъхновяващите и популярни фрийрънири.
Забележителен е с разпознаваемия и уникален стил, който е изградил. Всъщност настоящият му стил се оформя след травми на краката. Вместо да се откаже, Тим насочва цялата си енергия и техника към ръцете, което го прави изключително явление в паркура. Той е един от малкото фрийрънъри, способен да контролира тялото си, стоейки на една ръка.
Timothy Graham "Livewire" Shieff е роден през 1988 г. във Великобритания. Той печели World Freerunning Championshils през 2009 г.  Тим безспорно ще е един от най-забележителните гости на ON! Fest.
Ето и малко история. Паркур e физическа дисциплина, разработена за френската армия през 60-те години на 20 в. Целта на тази военна подготовка е войниците да се движат по-бързо в тежки теренни условия. В града паркурът е най-бързият и ефективен начин за придвижване от една точка до друга.
Във фрийръна се използват акробатични елементи, които отсъстват от паркура. Паркурът е катерене, прескачане, преминаване. На пръв поглед фрийрънът изглежда по-атрактивен. Паркурът обаче е далеч по-сложен за изпълнение. Паркурът е ефективно придвижване, а фрийрън е комбинация от паркур и неефективни, но ефектни движения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар