13.09.2011 г.

Ретро София Фест „връща лентата” на столичния живот с век назад

"Нещата, които имат форма, със сигурност някой ден ще изчезнат. А нещата, които още не са изчезнали, много често биват забравяни от модерните хора, които вече не им обръщат внимание.
Вече никой не знае, че тук на това място някога е минавала една улица. Ние вече сме забравили хората, които са минавали по тази улица, и тяхната история…"
Това е посланието на първото издание на Ретро София Фест, който ще се състои от 16-ти до 18-ти септември.
Форумът ще направи опит да създаде диалог с миналото и да продължи разговора в бъдещето.
Събитието е мултижанров интерактивен културен фестивал, който с магията на словото, фотографията, художественото изкуство,танца, модния дизайн, сценографията и киното ще ни потопи, нас, съвременниците, в романтичната атмосфера на отминалата и забравена епоха.
Същевременно това е шанс да направим връзката между времената и да открием онези вечни механизми на живота, които ще ни позволят смело да продължим напред.
С различни фотографски изложби и много музика, ретро-дефиле и ретро-фото, ще се пресъздаде празничния столичен живот от началото на миналия век.
Организаторите ще запалят уличните „фенери” за да се запознаят със „Забравена София”. В него ще се запознаем със софиянците от преди 100 години на забравените места.
Зоната на фестивала включва градинката зад Руската църква - „Стъргалото”, храм „Свети Николай Чудотворец”, Домът на Москва и DaDa Cultural Club.

Няма коментари:

Публикуване на коментар