13.09.2011 г.

Росица Кирилова се включва в спасяването на ловешкия зоопарк

Росица Кирилова ще сложи началото на организирания от ОУ „Васил Левски" в Ловеч на 15 септември сутринта хепънинг за първолаците и всички, които милеят за зоопарка в града. Водещата на телевизионното предавана „За животните с любов” е привлечена от инициативата, която търси обществена подкрепа за една от най-старите зоологически градини в страната.
Очаква се и други известни българи да се включат в кампанията, като осиновят животни. Тази година една от първите зоологически градини у нас става на половин век. Известно е лошото състояние, в което се отглеждат животните и нелицеприятният вид, в който се намира тя, съобщава "Монитор".
Целта на събитието, организирано от ръководството на ОУ „Васил Левски”, е да създаде интерес на децата към животните и да ги направи съпричастни към грижите за тях. В зоопарка малчуганите ще присъстват на първия си урок на тема „На какво ни учат животните". След като се запознаят с обитателите, децата ще могат да участват във викторина, както и да нарисуват на асфалт любимото си животинче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар