19.09.2011 г.

Берое стана пръв държавен и партиен клуб

Берое вече е собственост на "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД, новината съобщи лично премиерът Бойко Борисов, който получи екип, естествено с номер девет при откриването на реставрираната Ески Джамия в Стара Загора. Така Берое стана първия държавен клуб, но за разлика от калинките още си няма точки, след като през уикенда падна и от ЦСКА с минималното 0 на 1.
 От 14 септември всички 50000 акции на футболния клуб, равняващи се на 100% от капитала му, са собственост на "ТЕЦ Марица изток 2".
„Берое се нуждае от финансова стаблиност, а ТЕЦ-ът е може би най-мощното предприятие в региона, което може да осигури тази сигурност. Ние се радваме на този факт, защото това означава, че зелено-белите вече няма да имат проблеми като досегашните и финансовата стабилност ще даде по-добър път за развитие на отбора", обясни депутатът от ГЕРБ и кандидат за кмет Живко Тодоров.
На церемонията пред джамията премиерът Бойко Борисов привържениците на Берое, че до 26 октомври ще бъде готово и осветлението на стадиона.
„Мечтите на беройските фенове вече са реалност. Всички ние-общинска и областна администрация, бизнес, фенове и спортисти, очакваме още по-добри дни за Берое. Голям принос за всичко това, което се случи-„ТЕЦ Марица Изток 2" да придобие 100% от акциите на ПФК „Берое - Стара Загора", има депутатът от ГЕРБ Живко Тодоров, за което изказваме нашата голяма благодарност". Това каза Михаил Боиндруков, който е част от състава на новия съвет на директорите. Така грижите за Берое добиха предизборно звучене. Гербаджии влязоха и в ръководството. В него влизат още Илко Русев, Наско Шилигарски (бивш шеф на звено „Инспекторат” в общината сега директор в ТЕЦ 2), Боян Боев, Диляна Лейчева, Белчо Белчев (настоящ зам.-кмет), Васил Драголов. Преместено е седалището на акционерното дружество в с. Ковачево, където е седалището на ТЕЦ "Марица Изток 2". Гласуван е и нов устав.
Прехвърлянето на акциите става безвъзмездно, под формата на дарение от досегашните им собственици СНЦ "Бизнесът за Берое"-49 999 акции и СНЦ "Национален фенклуб Берое - Стара Загора" -1 акция.
Слухове за поемането на акциите от ТЕЦ-а вървят от месец, но нито БЕХ, още по-малко от централата или от Берое не искаха да осветлят готвените промени. Феновете сега се надяват, че отборът няма да изпадне от елитната група. Какво обаче ще стане, ако в държавната власт настъпят промени. В страната пък се трупа омраза към иначе симпатичния доскоро тим, тъй като сега всички виждат в прехвърлянето на акциите партийна и държавна протекция...

Няма коментари:

Публикуване на коментар