15.09.2011 г.

„Писането е лудост” е мотото на онлайн литературен конкурс

Каква е цената на добрия текст и умеем ли да се изразяваме в проза или поезия, може да се разбере от литературния конкурс „Писането е лудост”.  Организатори са мултимедийното списание “Public Republic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия.
Той ще се проведе от 15 септември до 15 октомври, а журито, което ще оценява текстовете е в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, Амелия Личева (доцент по теория на литературата и поет), Владимир Зарев (писател и издател), Здравка Евтимова (писател), Мирела Иванова (поет), клиничен доц. д-р Евелина Ламбрева Йекер, д.м. (психиатър-психотерапевт и писател), Ида Даниел (режисьор, поет и сценарист).
Специално условие към разказа е да не е повече от 900 думи.
За престрашилите се има и награди като отличените на първите три места автори ще получат грамоти, публикации в коледното издание на сп. “Съвременник”, в “Литературен вестник” и в “Public Republic”, книгата “Андрогин” на Ясен Василев и ще участват с творбите си в следващата арт среща на “Public Republic” в Германия. Подробности и формуляри за участие могат да се изтеглят от сайта на организаторите.
Наградите ще бъдат обявени на 21 октомври 2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар