8.09.2011 г.

Книга за псевдонаучните постижения стана бестселър в Британия

Интелигентният и провокативен бестселър "Псевдонауката" на британския публицист, журналист, лекар и психиатър Бен Голдейкър вече е и на българския книжен пазар.
Книгата не се свени в атаките си срещу съвременните злоупотреби и лъжи в сферата на медицината, козметиката, нутриционизма, медиите и пр.
Тази книга, публикувана в 18 държави, ще стресне, обиди и шокира мнозина, но ефектът й несъмнено е ободряващ и полезен – както за здравето, така и за джоба.
Безцеремонна, забавна, остроумна, хаплива, образователна, но преди всичко – основателна от първата до последната буква.
„Псевдонауката“ е на британския доктор Бен Голдейкър, който се е заел със смелата и достойна мисия да развенчае лъжливия бляскав „научен” ореол около най-рекламираните модерни шарлатани – измамите на фармацевтичните компании, козметиката, нутриционизма, детоксикациите, хомеопатията, мозъчната гимнастика, енергийните гривни, антиоксидантите...
Атакувайки смело и медиите, които пасивно и безкритично огласяват всяко наукоподобно твърдение на различни печалбари, Голдейкър нацелва най-глупавите, нагли и подвеждащи характеристики на псевдонауката и изкарва на показ скърпените им лъжи.
Книгата е хит и в Англия, и в САЩ, а продажбите му надхвърлят 280 000 копия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар