29.09.2011 г.

Илиан Илиев остава до лятото в Берое, независимо от резултатите

Съветът на директорите на „Берое - Стара Загора" застава зад старши треньора на ПФК „Берое" Илиан Илиев, се казва в съобщение, разпространено до медиите в началото на седмицата.
Изявлението е по повод различните публикации в пресата относно бъдещето на Илиан Илиев. Ръководството на Клуба информира, че застава зад Илиев и му гласува пълно доверие за цялата футболна година (2011-2012).
Анализ и оценка на работата на Илиан Илиев ръководството на футболния клуб ще прави през месец юни 2012 г.
Над 3 часа са били необходими на новото ръководство на "Берое", за да убеди треньора Илиан Илиев да не напуска поста си. Той бе обявен за най-успешният наставник на старозагорския тим в последните 25 г. ?! Вероятно борда има предвид спечелената Купа на България, която зеленобелите взеха без стабилен спонсор и без осигурени финанси. От началото на новия сезон обаче беройци инкасираха под ръководството на Илиан 7-те поредни загуби, довели "Берое" до последното място в "А" група. Вместо да търсят причината в тренера, както е във всеки голям клуб енергетиците му дават неочаквано доверие, което по никакъв начин не е обвързано с резултати... От ръководството пък бе изваден заместник кметът на Стара Загора Белчо Белчев, който не можел да бъда член на търговско дружество. Общината няма нито една акция в клуба, но осигурява безвъзмездно спортната база, за която клуба не плаща наем. Всичко това чертае мрачно бъдеще пред славния някога тим, който наскоро се превърна в първия държавен отбор, с подкрепата на ГЕРБ. В събота беройци играят в Монтана, но треньорът може да бъде спокоен за мястото си, независимо от вица: „С какво Берое се различава от калинката? – Калинката има точки!”

Няма коментари:

Публикуване на коментар