26.09.2011 г.

Кандидат-кметовете на Стара Загора получиха номерата си

На 20 септември изтече срокът за регистрацията на кандидатите за кметове и за общински съветници. В Стара Загора в изборите участват 11 кандидати за кмет, за които старозагорци ще гласуват на 23 октомври, уточниха от Общинската избирателна комисия.
Подреждането тук е по възходящ ред на номерата на кандидата в интегралната бюлетина, с които ще участват в изборите за кмет на Стара Загора.

Живко Тодоров, кандидат на ПП ГЕРБ,
номер 2 в бюлетината:

Живко Тодоров: За Стара Загора: с нови цели и силен екип

Роден е на 21 септември 1981 г. в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ Ромен Ролан, а след това Европеистика в СУ Св. Кл. Охридски. Член на ИК на ГЕРБ и областен ръководител на ГЕРБ - Стара Загора. Народен представител от 27-и Старозагорски избирателен район и член на Комисията по национална сигурност и отбрана. Бил е и ръководител на постоянната делегация на България в ПАСЕ. Неженен.

Гергана Микова, кандидат на ПП Национален фронт за спасение на България, номер 6 в бюлетината

Гергана Микова: Изгубим ли България, изгубили сме всичко

Гергана Микова е родена на 28 август 1969 г. в Хасково. Завършила е ПУ Паисий Хилендарски със специалност Българска филология. В същото време посещава курса по журналистика на Нери Терзиева. От 1995 г. до 2005 г. работи в старозагорската телевизия Верея. Започва като репортер, после е редактор на сутрешен блок и програмен директор. От 2005 г. за една година е изпълнителен директор на регионална телевизия Тракия. От 2 години Гергана Микова е директор на регионалния офис на ТВ Скат в Стара Загора. Омъжена е, има двама сина - на 4 и на 18 г. Съпругът ѝ Николай Миков е независим общински съветник.

Бойчо Биволарски, кандидат на БСП, номер 8 в бюлетината

Бойчо Биволарски: Залагам на опита и ще работя за по-добро бъдеще на Стара Загора

Роден е на 18 декември 1954 г. Завършил е Техникума по ветеринарна медицина в Стара Загора, а след това - ВИЗВМ. Работи като участъков ветеринарен лекар. Спечелва конкурс за редовен аспирант в Московската ветеринарна академия през 1982 г. През 1987 г. става ст. асистент във ВИЗВМ в катедрата по физиология на животните. В момента е редовен доцент в същата катедра на Тракийскияуниверситет. Специализирал е в Гент, Белгия. Има над 50 научни работи, 2 учебника и др. През 2005 г. е избран за председател на Общинския съвет на БСП в Стара Загора. Преизбран е на същия пост през 2008 г. Общински съветник от левицата четири мандата, зам.-председател на Общински съвет-Стара Загора. Семеен, с един син.

Михаил Михайлов, кандидат на ПП Атака,
номер 9 в бюлетината

Михаил Михайлов: За най-стария град в Европа - европейски път

Роден е в Стара Загора на 23 март 1972 г. Завършил ГПЧЕ Ромен Ролан и учил Реч и комуникации в Маккалистър колидж в Масачузетс, САЩ. До 2000 г. е живял в САЩ. След това се връща в родния си град и започва да се занимава с частен бизнес. Областен и общински координатор на ПП Атака. Общински съветник, първи мандат. Разведен.

Любомир Весов, кандидат на РЗС, номер 14 в бюлетината

Любомир Весов: Ще работя за вас. Вие сте важните

Роден е на 11 август 1960 г. в Габрово. Завършил е финанси и кредит в Стопанска академия-Свищов. В Стара Загора идва заедно със съпругата си, която е от града, през 1986 г. Първата му работа е в отдел финанси в Окръжен народен съвет. След това е секретар на Трето кметство. По-късно работи в Транспортна банка, в Банка за земеделски кредит. След това е зам.-изпълнителен директор на ДЗУ. Директор е на клона на ПИБ в Стара Загора, а после отговаря за корпоративните клиенти в централното управление на банката, бил е и член на УС. От 2009 г. работи като консултант в международната компания Интернешънъл инвестмънт кърсил, чиято централа е в Лондон. Работи в сферата на енергетиката, инфраструктурата, дю дилиджьнс на банки и подготовка за тяхната продажба. Женен, има двама сина.

Николина Горова, кандидат на ВМРО - БНД, номер 17 в бюлетината

Николина Горова: Силни сме заедно

Родена е на 18 ноември 1964 г. в Чирпан. Завършила е педагогика в СУ Св. Климент Охридски и право в Бургас. Работила е като журналист в радио FM + и Радио Стара Загора, в Община Стара Загора в отдел Сигнали и жалби на граждани, като търговски директор в ДЗИ. Била е главен директор на ЗАД Виктория в Стара Загора. От 2008 г. е секретар на Община Стара Загора. Омъжена, с две дъщери.

Тихомир Томов, кандидат на ПП Нова сила, номер 23 в бюлетината

Тихомир Томов: Ако се борим, може да загубим, не се ли борим, сме загубени

Роден е на 11 октомври 1960 г. в Стара Загора. Служи като войник в секретно поделение на Ракетни войски. Завършва Организация и управление на транспорта в УНСС, София. През 1982 г. започва работа в старозагорската фирма Автобусни превози. Бил е поетапно технолог, началник гараж, зам.-директор и управител на транспортното предприятие. През 1991 г. го напуска и пътува в Европа като помощник-шофьор. През 1992 г. заминава като рейнджьр в Камбоджа и остава там 1 година. През периода 1996 - 2002 г. отново е в Автобусни превози, първо като зам.-директор, а после и директор. След това е изпълнителен директор на пътнически превози гр. Нова Загора и началник сервиз Жигули в Стара Загора. През 2007 г. е избран за общински съветник, той е сред учредителите на „Нова сила”. От декември 2007 г. за 5 месеца е зам.- кмет на Община Стара Загора. В момента се занимава с частен бизнес в сферата на транспорта. Владее английски и руски писмено и говоримо. Неженен.

Дамян Георгиев, независим кандидат, номер 26 в бюлетината:

Дамян Георгиев: Стара Загора - достойната сила

Роден е на 28 октомври 1967 г. в Стара Загора. Адвокат, магистър по правни науки от СУ Св. Кл. Охридски. Представител е на Адванс терафонд АДСИЦ и съсобственик на регионалната телевизия Стара Загора и национална телевизия Зона М. От 2007 г. е общински съветник от квотата на ПП Обединение на българските националисти Целокупна България, без да е неин член. Председател е на ОблС на БЧК - Стара Загора, на УС на ФК Стара Загора, член е на Лайънс клуб, на Контролния съвет на Стопанската камара, член на Старозагорската адвокатска колегия и др. Женен, с две деца.

Данчо Данев, кандидат на НДСВ, номер 34 в бюлетината

Данчо Данев: Искам чиста, зелена среда за старозагорци

Роден е на 22 ноември 1951 г. в с. Ябълково, област Хасково. Завършил е специалност Химия в ПУ Паисий Хилендарски. Има завършен висш курс по Извънредни ситуации в Москва. Работил е като главен инспектор в Дирекция Гражданска защита-Стара Загора. През 2004 г. става зам. областен управител на област Стара Загора, заема длъжността два мандата. Областен координатор на НДСВ в Стара Загора. Женен, с две дъщери.

Недялко Ангелов, кандидат на коалиция Новата Стара Загора, (БСДП, Новото време, Обединени земеделци), номер 43 в бюлетината

Недялко Ангелов: Истински сред хората

Роден е на 24 януари 1962 година в Гълъбово. Инженер по хидромелиоративно строителство от ВИАС, София, със следдипломна квалификация по мениджмънт и държавно управление. Бил е началник на административни бюра Железник и Център, изп. директор на Слънце АД, работил е и в общинската администрация в Стара Загора. Занимава се с частен бизнес от 2001 година.
От април 1990 г. е член на БСДП. От юни 2002 г. е член на НК и ИБ на БСДП. Областен лидер на БСДП в Стара Загора, четири мандата общински съветник. Член на Ротари клуб - Стара Загора. Женен, с две дъщери и един внук - Недялко.

Даниела Памукчиева, кандидат на Синята коалиция, номер 48 в бюлетината

Даниела Памукчиева: Стара Загора може повече

Произхожда от старозагорски род, но по стечение на обстоятелствата е родена в Кърджали на 29 май 1958 г. От 5-годишна възраст се завръща в Стара Загора, завършва Френската гимназия (сега ГПЧЕ Ромен Ролан) с френски и английски език. След това завършва Висшия медицински институт в Пловдив, специалността ѝ е Нервни болести, завършва и Здравен мениджмънт. От 1998 г. е директор на Транспортна болница в Стара Загора, а след преобразуването ѝ през 2002 г. в търговско дружество е управител на транспортния Диагностично-консултативен център. Разведена, със син и дъщеря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар