13.09.2011 г.

АТАКА пуска партийна телевизия, СЕМ я удобри

Вестник „Атака“ разкрива детайли около новата за страната ни телевизия – Alfa. Тя е първата официално обявена телевизия на политическа партия. По тази логика, не може да се издържа от реклами, а от партийния бюджет.  
СЕМ даде лиценз на атакистите за ефир, който стартира в края на септември
Партийната телевизията тръгва от края на септември. Нейното име е АЛФА (вероятно защото всичко започва от нея за националистите).
Това щяло да е обществената телевизия с национално покритие, щяла да се излъчва по кабел и сателит с 24-часова програма.
В ръководството са медийният експерт Ани Илинчева, дълги години работила в БНТ, програмен директор на Ефир 2 и на цялата БНТ, член на НСРТ, и художникът Валентин Христов. Екипът на най-новата българска медия бил от млади хора, амбицирани да докажат как би се развила една партийна телевизия и какви ще са нейните послания към зрителите. АЛФА е единствената политическа електронна медия у нас – подобен еквивалент има само във Великобритания – на Британската национална партия.
Зрителите ще могат отново да видят на екран, естествено, вожда Волен Сидеров, като автор и водещ на телевизионно предаване. То ще се казва „Политическа академия“.
Сред известните автори в медията са кинокритикът Александър Грозев и режисьорът Евгени Михайлов, който за първи път щели да покажат своите нередактирани репортажи от 1989 г. до днес.
Аудиторията щяла да срещне зрителите и с нови лица. Петя Кузева и Станислав Цанов ще са водещи на ежедневния блок „Държавата днес“ от 17 до 20 ч. Те щели да разчитат на активния контакт със зрителите чрез телефони в студиото и скайп връзка.
На Сутрешния блок водещи ще са Христина Бозева и Ивелин Николов.
Инициаторите определят профила на АЛФА като „информационно образователен“.
Те обещават информационните модули и на много коментарни и публицистични предавания. Щели да се търсят различната и вярни, от атикистка гледна точка, ракурси към събитията от днешния ден, но щяло да има и поглед към миналото. Партийната телевизия залагала на българско игрално, документално и анимационно кино.
Всяка седмица щяло да има специално издание, което ще отразява дейността на партията, за което екипите ще работят съвместно с журналистите от вестник „Атака“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар