29.09.2011 г.

Кой е той? - президентът дойде в Зарата

Бъдещият президент дойде в Стара Загора. Снощи. Но кой ще е от двамата – Калфин или Пневнелиев? Митингите бяха на по-малко от сто метра един от друг. Червените пред общината (по-добрата локация), герберите до областната управа. За привличане на симпатизанти и едните, и другите заложиха на музикална програма, съчетание на народни и модерни, доколкото Веселин Маринов може да се впише в тази графа, ритми.
Безспорно повече хора могат да се съберат пред общината. Пък и Миро Каризмата има повече фенове. Затова социалистите бяха по-търсени в заключителната част. ГЕРБ пък заложи на „Българе”, които започнаха с македонски песни (Морен Сокол пие...) и на хумор от рода колко велики са заралии, т.е. гъделичкат местния патриотизъм. БСП обаче бяха точни, докато герберите закъсняха с повече от 45 минути, поради желанието на Цветан Цветанов да озари с аурата си всички по-големи общини в региона.
Кандидат-президентите си направиха реклама, като не пропуснаха да похвалят и техните партийни кандидати за местния вот.
Най-предвидливите заралии обаче изглудаха политическото шоу от заведенията, като речите и песните бяха гарнирани с подобаващо количество алкохол.
Кметът Танчев, като бъдещ редови гражданин изчака стартта на кампанията сред старозагорци. За него не казаха много думи, защото дори според публиката, той бил вече „бита карта”. „Ще гласуваме за нашия кандидат – Живко Георгиев”, намигна една дама от митингуващите, явно бъркайки кандидата на ГЕРБ Живко Тодоров с независимия Дамян Георгиев. В крайна сметка мнозинството от стотиците старозагорци, освен партийните активисти отидоха на митингите заради концертите. Като разговорите се водиха главно около отмяната на традиционния панаир за Деня на Стара Загора – 5 октомври. Според кметството причината за отмяната му били размириците около Катуница. Въпреки че протестите почват да отшумяват... В такъв случай, защо партийните концерти се проведоха? По груби сметки за тях са похарчени поне 50 000 лева...

Няма коментари:

Публикуване на коментар