25.09.2012 г.

Раздадоха тазгодишните награди „Еми”


"Съвременно семейство" на Ей Би Си взе отличието за най-добър комедиен сериал - за трета поредна година, най-добра телевизионна драма е "Отечество"
Сериалът "Отечество" (Homeland) е големият победител на тазгодишната церемония по връчването на телевизионните награди "Еми".
Сериалът, който разказва за психически нестабилна агентка в ЦРУ, спечели отличието за най-добър сериал в категорията "драма".
Освен това актьорите в главните роли - Клеър Дейнс и Деймиън Луис, получиха наградите съответно за най-добра главна женска и мъжка роля в ТВ драма.
За поддържаща роля в драматичен сериал бяха наградени Аарон Пол, който получава втората си награда "Еми" за ролята си на Джеси Пинкман в "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad) и британската актриса Маги Смит за "Абатството Даунтън" (Downton Abbey).
"Съвременно семейство" (Modern family) на Ей Би Си взе отличието за най-добър комедиен сериал
за трета поредна година. С "Еми" са отличени и играещите в сериала актьори Ерик Стоунстрийт и Джули Боуен (за поддържаща роля в комедиен сериал), както и режисьорът Стив Левитан.
Другият награден в няколко категории филм е "Промяна на играта" (Game Change) на Ейч Би О за включването на Сара Пейлин в надпреварата за вицепрезидент през 2008 г.  Той получи отличията за филм, създаден за телевизия, за сценарий, режисура и актьорска игра - за Джулиан Мур.
Режисьорът и продуцент Луис Си Кей взе наградата за сценария за сериала "Луи".
Джон Крайър от "Двама мъже и половина" получи "Еми" за най-добър комедиен актьор, а Джулия Луис-Драйфус - за най-добра комедийна актриса за "Вице".
Джон Стюарт от "Дъ Дейли шоу" за пореден път получи награда за сатиричното предаване.
Том Бергерън грабна наградата като водещ на "Да танцуваш със звездите" на Ей Би Си.  В категорията "Риалити шоу" бе наградено "Невероятна надпревара". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар