5.09.2012 г.

„Красавицата и звярът” играят премиерно в старозагорския Куклен театър


С пиесата „Красавицата и звярът” на класическия автор Шарл Перо ще открият новият сезон старозагорските куклени актьори на 12 септември от 18,00 часа.Сценичната адаптация,режисурата и музикалното оформление са дело на Ирослав Петков, сценографията е поверена на Васил Рокоманов. Марионетките оживяват в ръцете на актьори Кирил Антонов и Таня Георгиева.В поканата – анонс за премиерата е записано:
 ”Спектакъл, разказващ за стремежа към истинската любов. Възможна ли е тя, защо пътят до нея винаги е дълъг и трънлив, дори когато съдбата е предрешила всичко, защо сърцето има нужда от време и изпитания, за да разбере, че обича?!Изящна история, в която съдбата изправя едно нежно създание срещу страшен звяр. Да откриеш зад отблъскващата външност добрата душа и голямото сърце и това да пробуди дълбока любов, е най-голямото чудо в тази вечна приказка… …а и в живота.”
Пропусналите премиерата ще могат да видят същата постановка на 16 септември (неделя) от 11,00 часа, на 23 и 30 септември програмата предвижда „Чук и Пук” и „Скокливата принцеса”.
3 постановки на държавен куклен театър – Стара Загора ще бъдат представени на различни сцени у нас и чужбина през следващите няколко седмици.”Пепеляшка” ще бъде играна на международния фест „Панаир на куклите” в София, „Който не работи , не трябва да яде” ще гледат децата от българската общност в словашката столица Братислава и унгарската Будапеща,а в Банска Бистрица пък ще се играе Пепеляшка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар