5.09.2012 г.

Фреди Меркюри продължава борбата със СПИН-а и след смъртта си


Покойният лидер на Queen Фреди Меркюри стана персонаж на Angry Birds. Създателите на популярната игра за сърдитата птица, студио Rovio, изобрази певеца във вид на жълто пернато с мустаци и корона на главата, пише The Daily Telegraph.
Птицата Фреди се появи с малка роля на 5 септември – именно в деня на рождения ден на певеца, когато се организира ежегодна благотворителна акция Freddie For A Day.
В клипа може да се види как жълтата птица с корона идва, качена на велосипед и се среща със зелената свиня (съгласно сюжета на Angry Birds, зелената свиня е враг на птицата, тъй като й краде яйцата). След като й хвърля пронизителен поглед, Фреди в компанията на други птици, продължава разходката си с колелото. През това време звучи композицията "Bicycle Race" от албума на Queen "Jazz".
Freddie For A Day се проведе на 5 септември в Лондон. В рамките на мероприятието е планирано да се съберат помощи за болните от СПИН, болестта, която стана причина феновете да изгубят големият глас Фреди. В благотворителността ще се включат музикантите Брайън Мей и Роджър Тейлър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар