4.09.2012 г.

Утре започва продажбата на билети за щоуто на Марк Нопфлър


След шоуто си в София през 2008 г., Марк Нопфлър отново ще зарадва почитателите си с концерт в столицата.
Датата на събитието е 29 април 2013 г., а мястото – зала 1 на НДК.
Концертът е част от европейско турне на Нопфлър по повод издаването на най-новата му солов албум Privateering, който излиза на пазара днес.
Турнето ще започне през април 2013 г. и ще включва 72 концерта в 25 страни.
На концерта Нопфлър и осемчленната му група ще изпълнят парчета както от новия албум, така и повечето от най-големите си хитове.
 "Хитовете на "Дайър стрейтс" (Dire Straits) са оставили значими следи в живота на доста хора. Разбира се, ще изсвиря тези песни по нов и различен начин. Променил съм ги малко, за да звучат жизнено и съвременно. Има и неизменни части като суинговата тема от Sultans. Ако не изсвириш това парче, точно по този начин, светът няма да бъде същия за много хора - шегува се артистът. – Всъщност обичам да свиря старите си песни. Написал съм ги, хората искат да ги слушат. Това е".
Билетите
за събитието в София ще са в продажба от 10 ч. на 10 септември. Те ще са на цени 50, 60, 80, 90 и 100 лв. и ще могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК, касата на зала "Арена Армеец" и в системата на Ticketpro.bg.
Предварителна продажба на билетите започва на 5 септември онлайн на MarkKnopfler.com.
Privateering е най-новият, осми поред, солов албум на легендарния китарист. Той съдържа 20 съвсем нови песни и е първият двоен в цялата му кариера. "Колкото повече остарявам, толкова повече ми се пишат песни – споделя Нопфлър. – Наслаждавам се на целия процес, писането на песни, записите и изпълненията им на живо. Имам толкова много идеи за нови парчета, че почти се препъвам в тях".

Няма коментари:

Публикуване на коментар