21.09.2012 г.

„Правилата на ергенския живот” е новото българско заглавие в кината


Историята на четирима приятели емигранти, които решават да търсят истинската любов във Финландия, разказва филма „Правилата на ергенския живот”.
Филмът на Тонислав Христов, който спечели наградата на публиката на София Филм Фест, тръгва премиерно по кината у нас от 28 септември.
Самият режисьор изпълнява и главната роля във филма. Героят му, който в началото на филма се развежда с финландската си съпруга, в края на историята отново намира любовта.
След годините на емиграция, днес режисьорът се е завърнал за малко в България със съпругата си Андреа, също участничка в продукцията.
„Правилата на ергенския живот” е модерна смесица от игрално, документално кино и риалити, в което режисьорът снима себе си и трима свои приятели, като документира опитите им да срещнат истинската любов.
На прага на тридесетте всеки един от тях вече е преживял любовно разочарование, но заедно приятелите се опитват да намерят верния ключ, който ще им отвори вратата към истинската любов. Романтичната „драмедия” поглежда и към темата за емигрантството - героите от години живеят в Хелзинки и там се опитват да срещнат своя „неясен обект на желанието”.
В историята има любов, тъга и малко мъжки сълзи, уроци по танци и бадминтон, фитнес и спийд дейтинг, но най-вече оптимизъм и истински забавни моменти, които я правят изключително комуникативна. Филмът вече е зрителски хит във Финландия, където се разпространява от миналата година по кината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар