26.09.2012 г.

Рапърът Сарафа извикан на разпит за това, че не вярва на ГЕРБ


Осмиването на пророка Мохамед продължава в Щатите, но мнозина американци защитават провокациите, с правото на свободата на словото. У нас подобни изказвания няма, но съдят за песни…
Младият рапър Сарафа попадна под прицела на прокуратурата, след като изпя, че вярва в герба повече от ГЕРБ, пише БГНЕС.
Песента "Бяло, зелено и червено", изпята с Мишо Шамара, навлече на Серафим Мартинов - Сарафа проблеми с правосъдието. Утре младият рапър трябва да се яви в прокуратурата, за да обясни текстовете на песните си.
В песента се пее: "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!". Както и:

Нема що всички големи държавници
и Костов, и Борисов излезнаха измамници.
Чалгата не спира да свири по радиата,
мама ви деба ходите си по селата.
София стана като шопска салата.
На кючеци ли възпитавате децата?!

"Не знам какво толкова съм изпял, но явно съм докоснал някой с думите ми. За мен е малко смешно 2012 г. да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава, живеем в бъдещето, не в 80-те. Нали има свобода на словото. Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме", коментира Сарафа пред БГНЕС.
За него цялата история е смешна, но опасно смешна, защото не знае кое ще бъде следващото. Сарафа не изключва и разпитите да целят сплашване. "Аз нямам намерение да обиждам когото и да е в песните ми. В тях пея това, което усещам и виждам. Трябва да се извиня на някого ли?", пита риторично той.
"Следователка ме попита дали "София Де Жанейро" е моя песен и след като потвърдих, каза, че било гнусно. Иначе харесвала хип-хоп. Не мога да си обясня рап музиката ли е виновна на държавата, ако е така, е доста плашещо. Всеки ден стават тежки криминални престъпления, но явно ние сме по-големи престъпници. Не мога да си обясня защо всичко се случва", каза изпълнителят. Той твърди, че е викан в Националната следствена служба. Преди него там е бил разпитван и Мишо Шамара.
Никой от ПП ГЕРБ не е сезирал прокуратурата за песента на младия рапър Серафим Мартинов - Сарафа, съобщиха от управляващата партия по повод утрешния разпит в НСлС на певеца.
Всеки е в правото си да пее и да играе с думите, включително и с наименованието на ПП ГЕРБ, казаха още от ГЕРБ за скандала.
Рапърът Серафим Мартинов – Сарафа е призован утре в НСлС като свидетел. Това каза специално за БГНЕС зам. главният прокурор и директор на НСлС Бойко Найденов по повод скандала с певеца. "Има образувано наказателно производство от СГП срещу Мишо Шамара за това, че в една негова песен се обругават националният герб и националното знаме", каза още Бойко Найденов и добави: Има такъв текст в НК на Републиката. "Производството е срещу Мишо Шамара, а този, който е призован за утре Серафим Мартинов – Сарафа е призован на разпит. Следствието се води от следовател Молячка. Така, че няма нищо общо с някакви други песни и т.н., каза още Бойко Найденов.  Ситуацията напомня на един цитат от Оруел, от „Фермата на животните: „Всички животни са равни (свободни), но някои са по равни от другите”. Какво да се прави Сарафа не е Веско Маринов…

Няма коментари:

Публикуване на коментар