Най-голямата уловена риба в
старозагорско която ще бъде сготвена в най-големия тиган в България, с диаметър
почти 2 метра, на Никулден.
На 6 декември, от 16.30 ч., по
повод големия християнски празник, на главната улица пред сградата на общината,
ще се развихри известният кулинар и тв водещ Ути Бъчваров, който ще готви шаран
плакия и вкусна рибена чорба по стари подбрани рецепти.
За вкусните гозби Община Стара
Загора ще осигури над 100 кг. подбрана едра риба, свежи зеленчуци и червено
вино. Старозагорци
ще могат да се насладят,
както на процеса на приготовление, така и на вкуса на традиционните за Никулден
ястия.
След като храната бъде осветена,
над 1000 порции риба и рибена чорба ще бъдат раздадени в късните следобедни
часове на празничния ден. Толкова събира най-големият тиган в България, който е
направен от челото на локомотив произведен през 1907 г. Уникалният тиган се
държи на три крака и е изработен през лятото на 2012 г., за рождения ден на
предаването „Вкусно”. Разполага с големи дървени лопати и е истинска атракция.
Според мен с малък тиган радостта
е несподелена, казва Ути Бъчваров. Това начинание е олицетворение на идеята да
раздаваме и споделяме храната. За първи път в Стара Загора в най-големия тиган у
нас ще се готви риба!
Няма коментари:
Публикуване на коментар