23.11.2012 г.

Вкусна книга, вдъхновена от блог излиза на български


"Да готвим у дома с Джулия и Жак" е в превод на Любина Ковачева

"Да готвим у дома с Джулия и Жак" ще можем с книгата, която излиза на 26 ноември.
Тя е пълноценен, експертен източник по въпросите на традиционното домашно готвене. Разделите в книгата са организирани според основните хранителни продукти (предястия, супи, зеленчуци, риба, меса, десерти) и техниките за приготвянето им. На места Джулия и Жак са на различно мнение и предлагат различен подход, но винаги, където е възможно, канят читателя да импровизира, за да удовлетвори личния си вкус. Заредено с ерудицията на авторите, създадено с хумор, финес и топлота, това четиво ще ви увери, че готвенето може да бъде приключение, защото „няма по-честна любов от любовта към храната“.
Джулия Чайлд (1912–2004) е американска легенда – главен готвач, автор на кулинарна литература, а през 70-те години и безусловна звезда в серия телевизионни програми. Тя не просто популяризира френската кухня в Америка – нейният образ вдъхновява множество шоута, филми, скечове и пародии.
През 2002 г стартира известният готварски блог на Джули Пауъл „Проектът на Джули и Джулия“, въз основа на който три години по-късно излиза книга. Когато кулинарни критици и ортодоксални привърженици на здравословното хранене я упрекват, че рецептите й толерират сметаната и маслото, тя отговаря така: „Страхувам се от фанатичния страх от храната. Тази истерия е изкуствена. Храната е едно от най-простите и симпатични удоволствия в живота – трябва да й се наслаждаваме“.
Жак Пепен е френски майстор готвач, автор на осемнайсет кулинарни книги и носител на много отличия. Той е сред знаменитите телевизионни партньори и съмишленици на Чайлд, гост-звезда в прочутото им предаване, което генерира съдържанието и структурата на книгата „Да готвим у дома с Джулия и Жак“. Блогът и мемоарите на Джулия Чайлд инспирират и очарователния филм „Джули и Джулия“, създаден през 2009 г., с Мерил Стрийп в ролята на колоритната гранд готвачка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар