"Да готвим у дома с Джулия и Жак" е в превод на
Любина Ковачева
"Да готвим у дома с Джулия и Жак" ще можем с
книгата, която излиза на 26 ноември.
Тя е пълноценен, експертен източник по въпросите на
традиционното домашно готвене. Разделите в книгата са организирани според
основните хранителни продукти (предястия, супи, зеленчуци, риба, меса, десерти)
и техниките за приготвянето им. На места Джулия и Жак са на различно мнение и
предлагат различен подход, но винаги, където е възможно, канят читателя да
импровизира, за да удовлетвори личния си вкус. Заредено с ерудицията на
авторите, създадено с хумор, финес и топлота, това четиво ще ви увери, че
готвенето може да бъде приключение, защото „няма по-честна любов от любовта към
храната“.
Джулия Чайлд (1912–2004) е американска легенда – главен
готвач, автор на кулинарна литература, а през 70-те години и безусловна звезда
в серия телевизионни програми. Тя не просто популяризира френската кухня в
Америка – нейният образ вдъхновява множество шоута, филми, скечове и пародии.
През 2002 г стартира известният готварски блог на Джули
Пауъл „Проектът на Джули и Джулия“, въз основа на който три години по-късно
излиза книга. Когато кулинарни критици и ортодоксални привърженици на
здравословното хранене я упрекват, че рецептите й толерират сметаната и
маслото, тя отговаря така: „Страхувам се от фанатичния страх от храната. Тази
истерия е изкуствена. Храната е едно от най-простите и симпатични удоволствия в
живота – трябва да й се наслаждаваме“.
Жак Пепен е френски майстор готвач, автор на осемнайсет
кулинарни книги и носител на много отличия. Той е сред знаменитите телевизионни
партньори и съмишленици на Чайлд, гост-звезда в прочутото им предаване, което
генерира съдържанието и структурата на книгата „Да готвим у дома с Джулия и
Жак“. Блогът и мемоарите на Джулия Чайлд инспирират и очарователния филм „Джули
и Джулия“, създаден през 2009 г., с Мерил Стрийп в ролята на колоритната гранд
готвачка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар