13.11.2012 г.

Роджър Уотърс ще събаря Стената и в София


Шоуто е на 30 август на Националния стадион

Лидерът и съосновател на "Пинк Флойд" Роджър Уотърс идва у нас с шоуто си, което според мнозина меломани е най-мащабната и грандиозна рок продукция в света. През 1979 г. той създава The Wall (Стената) - албум, който до днес е сред най-популярните за всички времена.
Концертът ще бъде на 30 август на Националния стадион "Васил Левски”, който ще посрещне феновете на култовия музикант с пълния си капацитет от 50 000 души. Билетите влизат в продажба от 16 ноември на цена от 65 до 180 лева. Шоуто е изпълнено с невиждани аудио- и визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, прелитащи самолети, съживяване на Учителя марионетка, изумителни хорове и хореографии.
Автобиографичната рок опера е базирана на преживяванията на самия Уотърс и е с мултиплатинени тиражи. През 80-те години басистът и певец изпълнява The Wall повече от 30 пъти, докато през 1990 г. не организира един от най-големите рок концерти - The Wall на живо в Берлин пред погледите на 200 000 души, разделени доскоро от истинската стена.
Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара. Преди две години Роджър преобразува спектакъла си, за да може да се състои на открито. "Много по-раздвижено, драматично и завладяващо", обяснява самият той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар