1.11.2012 г.

„Дисни” купи Лукасфилм” – ще продължава сагата с „Междузвездни войни”


Американският развлекателен гигант "Дисни" купува "Лукасфилм" - продуцентската компания на създателя на "Междузвездни войни" Джордж Лукас.
Стойността на сделката е около 4,05 млрд. долара в брой и акции.
От съобщението на компанията стана ясно, че се предвижда през 2015 г. да излезе седми епизод на "Междузвездни войни" и след това историята да продължи.
Възможностите и опитът на "Дисни" позволяват на "Лукасфилм" да открие нови пътища във филмите, телевизията, интерактивните медии, тематични паркове, забавления и потребителски продукти, коментира Джордж Лукас, който досега беше едноличен собственик на компанията.
"Време е да предам "Междузвездни войни" на ново поколение режисьори.
Винаги съм си мислел че поредицата ще ме надживее и според мен е важно да се постави на мястото на прехода в моя живот", коментира той.
"Дисни" предвижда да изплати около половината от сделката в брой, а останалата част с 40 млн. акции, които ще бъдат издадени по време на завършване на сделката.
Преди "Лукасфилм" "Дисни" успешно придоби анимационните студиа "Пиксар" (Pixar Animation Studios) и тежката артилерия в комиксите "Марвел" (Marvel Entertainment).

Няма коментари:

Публикуване на коментар