29.11.2012 г.

Обявиха номинациите за неамериканско кино – „Спирит”

"Любов" на австрийския режисьор Михаел Ханеке и "Ръжда и кости" на Жак Одиар, под чието ръководство е заснета лентата "Пророкът", са кандидатите за най-добър чуждестранен филм на предстоящата церемония по награждаване със "Спирит" - "Оскар"-ите на независимото кино.
"Любов" взе "Златна палма" в Кан, а "Ръжда и кости" си тръгна с празни ръце от там, но изпълнителката на главната роля в "Ръжда и кости" Марион Котийар, изглежда добре поставена на номинациите за следващите награди "Спирит". Участват и "Имало едно време в Анадола" на Нури Джейлан, както "Детето отгоре" на Урсула Майер и "Бунтовничка" на Ким Нгуен.
В другите категории най-номинираните, всеки с по пет номинации, са Happiness Therapy на Дейвид О. Ръсел и "Кралството на изгряващата луна" на Уес Андерсън, двете водещи фигури на американското независимо кино. И двете заглавия ще се състезават за трофея за най-добър филм срещу "Бърни" - Keep the lights on и "Дивите зверове от юг".
Церемонията ще се проведе на 23 февруари, в навечерието на връчването на наградите "Оскар" на плажа Санта Моника (Лос Анджелис).

Няма коментари:

Публикуване на коментар