16.11.2012 г.

Бойко – премиер, Бойко – капитан, Бойко –шампион


На мнозина до последно не им се вярваше, че премиерът ще дойде на 15 ноември в Стара Загора. Нали трябваше да се подпише договорът с руснаците за газа? Но след тежките преговори, включително и по телефона с Путин, цената бе намалена с 20 на сто, като отпаднаха и посредниците (сигурно комисионната им е била 20 %). И Бойко Борисов дойде, видя обновения стадион на „Берое” и закономерно стана шампион при ветераните, със своите бистришки „тигри”. Дори не пристигна с правителствения самолет, поради нефункциониращото летище край Зарата. Публиката не се съмняваше, че ще вкара гол и това стана, въпреки изпуснатата дузпа.
"Витоша" (Бистрица) стана шампион по футбол при ветераните. Финалът се игра в Стара Загора, а "Витоша" победи "Мастер" (Бургас) с 5:3. Премиерът Бойко Борисов вкара последното пето попадение за “бистришките тигри”. В тима на Борисов играха още бившият нападател на "Миньор", "Марек" и "Локо" (Сф) Ивайло Паргов, ексхалфът на "Марек" Анжело Кючуков, бившият национал Гошо Гинчев и други. За "Мастер" личеше присъствието на друг бивш национал - Радостин Кишишев, на Митко Трендафилов, Милен Георгиев, Антон Спасов, Пламен Крумов.
Иво Паргов изведе "Витоша" напред, а Пламен Крумов изравни. В 33-ата минута Анжело Кючуков с удар от далечна дистанция даде ново предимство на "тигрите", а само две минути по-късно Паргов вкара и втория си гол в срещата за 3:1. Малко преди почивката Мирослав Косев намали на 2:3. Ивайло Паргов покачи на 4:2 за "Витоша", но Антон Спасов върна интригата – 4:3. Минути преди края Бойко Борисов пропусна дузпа. След това обаче премиерът се реваншира и отбеляза за крайното 5:3. При гола обаче останаха съмнения за засада.
След края на двубоя играчите на "Витоша" вдигнаха шампионската купа, а пред тях беше донесена и наградата - печено агне. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар