1.11.2012 г.

„Различният комсомол” представя „Георги и пеперудите” и „Кучешко сърце”


Отново нови български филми, както и документални филми от цял свят всеки вторник вечер в Кино „Различният Комсомол”, в Стара Загора през ноември. Детското кино се премества в събота сутрин за да е удобно на деца и родители, за едно истинско споделено семейно изживяване.
„Миграцията на паламуда” – един от най-забавните български филми напоследък, произвел особено интерес на последния София Филм Фест в Стара Загора, ще ни завладее с приятната история и светлата приповдигнатост на актьорския тандем Стефан Вълдобрев – Христо Мутафчиев.
Всеки четвъртък, един от позабравените шедьоври на документалното кино у нас – Георги и пеперудите, първият филм на Андрей Паунов.
ОЧАКВАЙТЕ и ПРЕМИЕРАТА  на нашумелия документален филм за бездомните кучета „Кучешко сърце“, направен от журналистите от Нова Телевизия Иво Тодоров и Диана Костова. Повече инфо, скоро на www.kino.razlichniatpogled.org

Програмата за ноември:
06.11., вторник
20:00 – Домино колапс
(вход с дарения)
08.11., четвъртък
20:00 – „Георги и пеперудите“
(вход 5 лв)
09.11., петък
20:00 – „Миграцията на паламуда”
(вход 5 лв)
10.11., събота
10:30 – Анимационно кино за деца и възрастни
(вход - 2 лв/дете, 3 лв/ възрастен)
13.11., вторник
20:00 – „Плесен”
(вход с дарения)
15.11., четвъртък
20:00 – „Георги и пеперудите“
(вход 5 лв)
16.11., петък
20:00 – „Миграцията на паламуда”
(вход 5 лв)
17.11., събота
10:30 – Анимационно кино за деца и възрастни
(вход - 2 лв/дете, 3 лв/ възрастен)
19.11., понеделник - ПРЕМИЕРА
20:00 – „Кучешко сърце“
Документален филм на Диана Костова и Иво Тодоров
Представяне на живо от авторите на филма и дискусия със зрителите
20.11., вторник
20:00 – „Даршан“
(вход с дарения)
22.11., четвъртък
20:00 – „Георги и пеперудите“
(вход 5 лв)
23.11., петък
20:00 – „Миграцията на паламуда”
(вход 5 лв)
24.11., събота
10:30 – Анимационно кино за деца и възрастни
(вход - 2 лв/дете, 3 лв/ възрастен)
27.11., вторник
20:00 – „Бебета“
(вход с дарения)
29.11., четвъртък
20:00 – „Георги и пеперудите“
(вход 5 лв)
30.11., петък
20:00 – „Миграцията на паламуда”
(вход 5 лв)

…………….
Домино-Колапс
Документален, Реж, Крис Смит
2009, САЩ, 82 мин
Документален филм, в който един бивш полицай и разследващ журналист разказва всичко, което знае. Човек, който е посветил живота си , две книги и самоиздаващ бюлетин на това да разкрива късчета от пъзела, наречен съвременен свят. Суровата истина за нещата в т.нар. био-пик жанр, във филм нар. от критиците на Ню Йорк Таймс „не просто отрезвяващ, а похитителен“.
………….......
Плесен
Документален
2008, Русия, 100 мин
Изключително илюстративен филм за гъбите, плесента и тяхното значение в природата. Филмът  ще промени представите ви и ще ви запознае с невероятни факти от необятния и изумителен свят, от който понякога забравяме, че сме част.
Това е филм за това, което знаете, и много повече за онова, което не знаете за плесента - мразена и обожавана, убиваща и спасяваща, приказно красива, но и отблъскваща, тайнствена и вечно жива. Ще научите за ролята й в човешката история, както и в живота на всеки от нас. За по-голяма автентичност някои плесенни култури са отглеждани в импровизирана лаборатория в снимачното студио. Нещо повече, по време на снимките е открито средство за борба с най-страшната от плесените - Черната плесен (Аспергилус нигер), известна още като Проклятието на Тутанкамон и смятана за неунищожима. Създателите на Внимание, храна! и Великата тайна на водата и този път са на висотата на професионализма си и ни предлагат поредната среща с непознатото в света около нас.
……..........
Даршан, Прегръдката
Документален, Реж. Ян Кунен
2005, 110 мин
Биографичен филм за Ама – индийката, отличена със световна награда за мир, наред с имена като Кофи Анан и Нелсън Мандела. Режисьорът Ян Кунен, пътува редом с Ама из Индия, запечатвайки нейното дело и любящия й дух.
....................
Бебета
Арт-Документален, реж. Томас Балмс
2009, 110 мин
Режисьорът носител на редица престижни награди, Томас Балмс, осъществява оригиналната идея на Алан Шабат, като проследява живота на четири бебета от различни краища на света – от раждането им до първите стъпки. Бебетата са от Намибия, Монголия, Токио, Япония и Сан Франциско, САЩ.
Филм, в който думите още не са се родили, но и са напълно излишни, Филм, който хваща първите дни в човешкото развитие и който оставя вратата на живота широко отворена.
.........................
Миграцията на паламуда
Реж. Людмил Тодоров
2012, 100 мин
Участват: Велко Кънев, Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев
Съвременна комедия, която разказва за двама бащи и техните двама сина, които се борят с живота "като прасета с тикви”. Начините, по които оцеляват двете двойки, са рядко срещани и много комични. Когато в края на филма те стигат точно там, откъдето са тръгнали (разбирай - доникъде), вместо с униние, те се изпълват с упование и сила, защото са заедно, защото се подкрепят и обичат, а миграцията на паламуда от Черно море в река Янтра е факт - и догодина в реката "ще бъка от паламуд”.

"Миграцията на паламуда” е филм за човешката надежда, колкото и нелепа да изглежда тя понякога. Участват още: Владимир Зомбори, Никола Стоянов, Гергана Стоянова, Кенуъд Хил, Ицках Финци, Ирина Първанова, Александър Сано и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар