3.02.2011 г.

Мис Франция и метълите Elixir ще пеят в София през април

Марева Галанте – една от вокалистките в сегашния състав на Nouvelle Vague ще пее у нас на концерта им на 2 април в Зала 3 на НДК. В настоящото турне на групата тя си партнира с певицата Лизет Алие.Марева Галанте е родена във Френска Полинезия. През 1998 г. тя печели титлата Miss World of Islands, а след това и титлата Miss Tahiti, която й позволява да се яви и спечели и конкурса за красота Мис Франция. Благодарение на зашеметяващия си външен вид Марева бързо си осигурява успешна кариера в модните среди. Но докато много млади жени биха се задоволили с това, Марева винаги е знаела, че моделството ще бъде само трамплин за нея.
„На някои момичета наистина им харесва да бъдат модели, но аз се чувствах самотна през цялото време” – споделя Марева. Тя се отдава на музиката.„В музиката има много повече усещане за общата цел, за споделеното творчество, особено сега, когато пея с чужда група. Всъщност цялото това преживяване е за споделяне. Никога не съм си представяла или планирала да бъда там, където съм”, добавя Марева.
Освен кариерата си на модел Марева има в CV-то си няколко филмови роли и опита на водеща на шоу програма за музикални клипове във френската телевизия. „Мисля, че когато си млад и започнеш да се занимаваш с нещо като моделството, израстваш по много по-различен начин, виждаш как работи света”, казва Марева.За титлата „Мис Франция” тя твърди, че дава огромни възможности, но иска пълно посвещаване – цяла година без почивка. Неин съпруг е световноизвестният френски дизайнер Жан-Шарл дьо Кастелбаджак, който й помага при писането на голяма част от текстовете. Марева разширява своята работа, като започва да се занимава с музика и пеене и през 2006 г. издава първия си албум Ukuyéyé, под шапката на Warner Music. Стилът на албума напомня на жанра Yé-yé, изпълняван от музиканти като Джони Холидей и Франс Гал.Албумът е приет много добре от критика и публика и е издаден и в Канада, и Япония.През 2008 г. издава втория си албум Happy Fiu, заедно с английската банда Little Barrie. Когато преди година й се обаждат Марк Колин и Оливие Либо тя просто не може да откаже да се присъедини към Nouvelle Vague. „Животът ми винаги е бил свързан с откриването на нови проекти, които идват при мен и аз просто им давам шанс. Именно това се случи с моите два албума и работата ми с Nouvelle Vague”, допълва изпълнителката.
Легендарната британска група Elixir пристига в България по случай 25-годишнината от дебютния си албум The Son of Odin (1986).Излизането на тавата е едно от важните събития в движението NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal), свързано с култови имена, като Salem, Judas Priest, ранните Def Leppard, Motörhead, Iron Maiden.
Elixir вече стартираха празненствата по случай юбилея с голям концерт на фестивала Merchants of Metal в Осло, Норвегия през януари.Следващият лайф, с който бандата ще отбележи повода, ще се състои в София, България на 9 април.Концертът ще се състои в две части. В първата, в продължение на 40 минути, англичаните ще изпълнят целия си дебютен албум. Във втората част те ще зарадват феновете си с всички хитове от останалите си издания.От създаването си до момента Elixir са издали 6 студийни албума, последният от които – миналогодишният All Hallows Eve.У нас те пристигат в оригиналния си състав, написал и изсвирил The Son of Odin – Paul Taylor, Phil Denton, Norman Gordon, Kevin Dobbs, Nigel Dobbs.Трибютът към изданието ще се състои само в 2 страни – Норвегия и България, като само у нас той ще бъде допълнен и със сетлист от други парчета.
Подгряваща група на концерта в The Box, ще бъде 5-о Чувство от София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар