18.02.2011 г.

Държавата продава дяловете си в енергоразпределителните дружества

За продажба до края на годината ще бъдат пуснати държавните миноритарни дялове от енергоразпределителните дружества ЕВН и ЧЕЗ, информира зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов. По думите му целта е първо да се види какъв ще е интересът към листването на пакета от Е.ОН на борсата и след това да се прецени кой е най-добрият вариант за продажбата на останалите два.
Очаква се в по-късен етап, след като приключи преструктурирането на БЕХ, да се пристъпи към търсенето на инвеститор и там, допълни Ангелов. До 2-3 седмици ще стартира процедурата по продажбата на "Булгартабак". По думите на Ангелов има голям инвеститорски интерес както от страната, така и от чужбина, което ще позволи да се вземе възможно най-добрата цена за холдинга.
На заседание на икономическата комисия към парламента днес бе решено от забранителния списък за приватизация да отпаднат ВМТ Орбита АД, или организирането на младежки туризъм, както и Техноекспортстрой ЕАД, Картография ЕООД, ЦЕСИ Инвест ЕООД, Водоснабдяване и канализация ООД-Кюстендил.
При първо четене на проекта от списъка трябваше да отпадне и Държавна лаборатория - Българска роза ЕООД, специализирана в производството на розово масло. Но депутатите решиха да я оставят в забранителния списък. От икономическото министерство заявиха, че оставането й в списъка не пречи да бъдат продадени имотите към нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар