7.02.2011 г.

Суинг нощи ще радват почитателите на джаза в столицата

Ако обичате суинг и джаз, корсетите и чорапите с ръб, червените устни, кадилаците, Дюк Елингтън и Ела Фицджералд, ром и кока-кола - на 19 февруари има концерт тъкмо за вас. Дамското трио "Сентиментал суингърс", Михаил Йосифов секстет и "Дъ смъглърс кълектив" ще ни върнат в първата половина на XX век. Шоуто в Sofia Live Club и ще сложи началото на поредица от суинг нощи. Входът е 10 лв.
Зад енигматичното име "Сентиментъл суингърс" стоят три прекрасни дами. Две от тях са известни на меломаните у нас, третата е съвсем ново име и лице: Андрония Попова-Рони от "Насекомикс", Деси от "Фючър Шок" и Вера.
Михаил Йосифов Секстет е джаз формация, създадена от тромпетиста и композитор Мишо Йосифов през 2009 г. Заедно с него на сцената са Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (ударни инструменти). "Дъ смъглърс кълектив" напоследък нашумяха със своите бурлеска вечери, както и подгряваха световноизвестните оркестри на Дюк Елингтън и Глен Милър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар