28.02.2011 г.

Хавиер Бардем и Шон Пен ухажвани за ролята на легендарен гръцки пират

Историята на гръцкия пират Йоанис Варвакис, станал през XVIII-XIX век морски герой и руски дворянин, ще разказва руско-гръцкият филм "Бог обича хайвера".
В продукцията ще участват също Франция и Испания, съобщиха на пресконференция в Атина известният гръцки режисьор Янис Смарагдис и руският продуцент и кинорежисьор Фьодор Попов, цитирани от ИТАР-ТАСС.
По думите им сценарият вече е написан, подбират се актьори и е осигурена световната прожекция на филма. 
За ролята на Варвакис се разглеждали кандидатурите на сериозни актьори като Хавиер Бардем и Шон Пен.
В лентата, с бюджет 8 млн. евро, ще участват три или четири страни, като вече е договорено участието на Франция и приключват преговорите с Испания.       
Три четвърти от филма ще се снима в Русия.       
Радвам се, че ще се екранизира такава велика история и ще се покаже пред целия свят, заяви вицепрезидентът на "Сони пикчърс хоум ентъртеймънт интернешънъл" Мат Браун, чиято компания ще поеме дистрибуцията на филма.     
Смарагдис е заснел редица успешни филми, сред които гледания в цял свят "Ел Греко", който в Гърция обаче е надминал всички рекорди - за него били продадени 1,2 млн. билета за една година.      
Сега кинорежисьорът е решил да екранизира живота на пирата Варвакис, който през 1770 г. доброволно се присъединява със собствения си кораб с 20 оръдия към руска ескадра под командването на граф Орлов и адмирал Спиридов, воюващи срещу Османската империя.
Варвакис бил приближен на руската императрица Екатерина Велика, която му дарила огромно количество земи, като го направила дворянин.
По-късно бившият пират се прочул със своята разностранна благотворителност.       
По думите на Смарагдис, това ще бъде филм за "гръцки пират, който преживял много трудности и страдания, но отговорил на предизвикателствата на времето и фактически се превърнал в светец". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар