22.02.2011 г.

И Стинг ще пее в България, заедно със синфоничен оркестър

Стинг отново ще пее в България. Концертът на световноизвестния изпълнител и музикант ще се състои на 7 юни от 20.00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в София.
Шоуто е част от юбилейния десети фестивал Arena Muzika 2011, част от който ще бъде и концертът на Roxette.  Продажбата на билети стартира на 25 февруари.
Стинг ще дойде у нас за първи път не само със своята банда, а и с цял симфоничен оркестър.
Сцената ще бъде разположена с гръб към сектор „В” на стадион „Георги Аспарухов”. Пред нея, върху терена, на специално покритие, ще бъдат позиционирани 5 500 седящи места. Останалите места ще бъдат разположени на трибуната на сектор „А”, на стадиона, като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души.
България ще стане част от удълженото и изключително успешно до този момент световно турне на Стинг Symphonicity, включващо най-големите хитове на музиканта, аранжирани за изпълнение със симфоничен оркестър.
До момента кариерата на звездата включва многобройни мулти-платинени албуми, смайващ списък с песни, достигнали номер 1 в музикалните класации, редица награди и рекорди по продажби от над 100 милиона.
Българската публика ще срещне всичко това накуп, претворено въздействащо и красиво от редица аранжори и оркестратори: Хорхе Каландрели, Дейвид Хартли, Мичъл Легранд, Роб Матис, Винс Мендоса, Стивън Меркурио, Бил Рос, Робърт Садин и Никола Тескари.
На сцената, освен оркестъра, със Стинг ще се качат Доминик Милър (китара), Рани Крия (перкусии), Джо Лаури (вокали) и Ира Коулман (бас).
По-контретно, Symphonicity представя парчета от репертоара на The Police (Every Little Thing She Does Is Magic, Roxanne, Next To You и Every Breath You Take), до най-големите хитове от самостоятелната кариерата на звездата, като Englishman in New York, Fragile, Russians, If I Ever Lose My Faith in You, Fields Of Gold и Desert Rose.

Няма коментари:

Публикуване на коментар