24.02.2011 г.

Поли Генова отива с „На инат” на Евровизия

Поли Генова и песента й "На инат" бе избрана със съвпадение и от Академията, и при вота на публиката да представя България на Евровизия 2011 в Дюселдорф през май.
Това не е първият път, в който певицата се явява на конкурса. През 2009 г. тя бе сред 12-те финалисти с песента си One Lifetime Is Not Enough.
Поли Генова е родена на 10 февруари 1987 г. в София. През 1995 г. става първият член на току-що сформираната детска вокалната група "Бон-Бон" и водеща на едноименното предаване. Тогава започва и нейната професионална музикална кариера.
През 2005 и 2006 г. се явява в националната селекция в конкурса за песен на "Евровизия" с група "Мелъди".
Завършила е НМУ "Л.Пипков" със специалност кларинет. Сега е студентка по режисура.
Участва в благотворителния проект "Велеколепната шесторка" като вокалистка.
Работи с бенда на "Шоуто на Азис" и Дани Милев и участва в първото издание на реалити формата "Денсинг старс".
Нейният първи продуцент и вокален педагог е Рози Караславова, с която продължава да работи. 
Финалът за избора на българската песен за "Евровизия" събра много и различни изпълнители, които няма как по друг повод да бъдат видени и чути на една сцена, коментират организаторите от БНТ.
Шоуто в зала 1 на НДК започна в 20.30 ч., а зрителите на телевизията имаха възможността да гледат концерта на живо.
Телефонните линии за гласуване бяха отворени от момента на изпълнението на първата песен. До финала зрителите в залата и пред малкия екран можеха да гласуват за своя фаворит.
За зрителския вот на живо в зала 1 се състезаваха: Група "032", Поли Генова, Боян Михайлов, Д2, Лазар Кисьов, Владо Димов, Цветелина Чендова, Рут Колева, "Уикеда", Милена Славова, Mona, Симона Сиванио и Спринт, "5-те Сезона", Емилия Валенти, Jerihon, Стани Браун и Н.А.С.О., Елмира Костова, Jakob и Пламена Петрова.
Гост музиканти бяха "Дърти пърчис", "Tri O Five", Румънеца и Енчев, тазгодишните представители от Румъния - трио "Хотел Еф Ем" (Hotel FM), и "Бон-Бон".



Няма коментари:

Публикуване на коментар