5.11.2010 г.

Лъвски уикенди в музея

Регионален исторически музей – Стара Загора стартира инициативата Уикенд в музея. Всяка събота и неделя ще се организират тематични мероприятия, включващи различни атракции, игри за малки и големи, лекции и събеседвания на различни теми, прожекции на филми и други изненади. Това е част от мерките, които взема ръководството на музея за привличането на допълнителни приходи. Дни преди обявяването на инициативата директорът Светла Димитрова, заяви че финансовото състояние е затруднено.
Първият уикенд, наречен История с лъв(че), ще бъде на 13 и 14 ноември, от 10 до 18 часа на бул. Руски 42 в сградата на Регионален исторически музей - Стара Загора. В съботата от 10,00 часа посетителите ще се запознаят на живо с талисмана на уикенда - лъвчето Симбанджи от Зоопарка в Стара Загора, ще разберат повече за неговата любима храна, навици и възраст. „Срещата” с лъвчето ще е в лапидариума на музея.  В 11,00 часа започва беседа с художника Христо Танев за герба на град Стара Загора. За пръв път, лично от създателя му, широката публика ще се запознае с перипетиите по изработването му. В 11.45 часа за малките гости на музея стартира художествено ателие на тема - Моят проект за герб. Тук децата ще могат да претворят идеите и мечтите си на хартия. В 13.00 часа е  Началото на играта Открий ЛЪВА!!! Желаещите да участват ще трябва да открият, колко изображения на лъв има в експозицията на музея, като за целта ще разполагат с 3 часа. За всички познали ще има награди.  В 15.00 часа са Състезанията за деца и възрастни по подреждане на пъзели.
На14 ноември посетителите, закупили специалните билети за Лъвския уикенд, ще могат да посетят безплатно Старозагорската зоологическа градина в Парк Аязмото.
Входът за посетителите през тези атрактивни съботи и недели, ще бъде със специални билети, тази система вече е проверена в нощта на музеите и галериите. Те осигуряват достъп до всички мероприятия на музея през уикендите. Билетите ще могат  да се закупят на билетния щанд в РИМ – Стара Загора
Цената за възрастни е 3,00 лв., за деца над 7 г., ученици, студенти и пенсионери - 1,00 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар