30.11.2010 г.

Бал в Старозагорската опера

Първият новогодишен бал в историята на Старозагорската опера ще се проведе на 28 декември. Продажбата на кувертите ще стартира в началото на декември.
Пропуските струват 150 лева. Приходите ще бъдат вложени в бюджета за творческата дейност на операта, информира художественият директор и бивш шеф на културната институция Александър Марулев. Според него един от големите подаръци, които ще направят на старозагорската публика по време на новогодишния бал е концертът на Б.Т.Р.
Други акценти в програмата са изпълнения на откъси от популярни оперети - „Царицата на чардаша", „Веселата вдовица", "Прилепът", както и изпълнения на световноизвестния Калуди Калудов.
Възстановяването на сградата на операта в града на липите продължи повече от десетилетие, след пожара в началото на 90-те години. За реконструкцията общината изтегли заем, който заралии още изплащат. За да бъдат оправдани вложените милиони левове, ръководството търси всяка възможност за привличането на публика и създаването на успешни спектакли. Новата зала побира над 600 зрители и новогодишния бал е една от атракциите, които трябва да напълнят оперния театър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар