11.11.2010 г.

Живот като на кино – нов МОЛ и 7 киносалона

МОЛ Galleria Стара Загора в Стара Загора, след няколкомесечно забавяне отвори врати. 7 нови киносалона, хипермаркет на „Рода” (другата търговска марка на словенската търговска верига „Меркатор”)  и десетки нови търговски марки акостираха в Центъра на Вселената. Опровергава ли това диалога от хитовия сериал „Стъклен дом” (по който Ваня Щерева написа и книга), че два МОЛ-а са много? Репликата е на Димитър, героят на Стефан Данаилов. В града на липите МОЛ-овете стават два, а в строеж е и търговския център на „Карфур”.
На 16 ноември започват строително-ремонтните работи по изграждане на кръгово движение между бул."Патриарх Евтимий" и ул."Хан Аспарух".
Ще бъде създадена временна организация на движение на МПС, сигнализирана с пътни знаци. От общината отправиха апел към водачите на превозни средства - да управляват с повишено внимание и спазват поставените знаци.
Причината за отлагането на строителните дейности бе откриване на МОЛ Galleria.
На последното си заседание Общински съвет-Стара Загора подкрепи сключването на споразумение за сътрудничество между общината и ръководството на МОЛ-а за изграждане на инфраструктурата в района, включително ревизия на организацията на движение по улици "Атанас Кожухаров" и "Радецки", срещу предоставяне за временно поставяне на рекламно-информационни елементи, подробно описани в споразумението .
„Галерия -Стара Загора" АД е изразило съгласие да изгради за своя сметка елементите на техническата инфраструктура предмет на това споразумение.
Киносалоните в Стара Загора стават 13, заедно с тези в първия МОЛ и този в бившето кино „Комсомол”. Cinema City е най-новото кино от веригата си в търговски център Galleria Стара Загора. 3,5 млн. евро са инвестирани в 7 модерни кино зали, оборудвани с техника от последно поколение, и с 5-канален дигитален съраунд звук. 4 от салоните са 3D. Общият капацитет е 1300 места, информира Муки Гредингер - главен изпълнителен директор на Cinema City International.
Cinema City ще работи от 13,00 до 01,00 часа. Цената на билетите в четвъртък е 5 лв., през работните дни - по 6 и 8 лв., а през уикенда - по 7 и 9 лв. Киносалоните са достъпни за хора със специфични потребности.
Cinema City International е най-голямата верига мултиплекси в Централна и Източна Европа. до момента компанията има 70 кина с 687 екрана, от които над 30% са дигитални. До 2012 г. броят на екраните ще достигне 1000. Групата осигурява работа на над 3000 души. Новите работни места в Стара Загора са 130.
Стокооборотът на Cinema City International за 2009 г. е 275 млн. евро.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар