26.11.2010 г.

Дядо Коледа и Сталин - в една партия

Дядо Коледа е всъщност светецът Николай, епископ Мирликийски. Образът на Добрия старец се появява в САЩ преди повече от век и днес се радва на широка популярност по цял свят, включително и в държави, в които християнството не е най-разпространената религия. Дядо Коледовците дори си имат свой Световен конгрес, а събирателния образ се свързва и с Коледната кампания на „Кока Кола”. Невероятно, но американци обявиха Добрият старец, че е социалист и… съратник на Сталин. 
"Левият Дядо Коледа - социализъм в шейна" е написано в една нова детска книжка, която беше широко рекламирана по време на неуспешната предизборна борба на кандидатана движението Дейвид Хедрик за Конгреса на САЩ в началото на този месец. В нея е изобразен Барак Обама с коледна шапка, който управлява шейната заедно с известните демократи Нанси Пелоси и Хари Райд, нарисувани като джуджета.
В тази книжка на "Чаеното парти" президентът на САЩ е описан като "опасен измамник", който предизвикал фалита на Северния полюс, като пръв помощник му е Йосиф Сталин. Посланието към децата всъщност е: "Никога не забравяйте, че подаръците, направени от ляво мислещи джуджета, винаги имат своята цена". Книгата струва 19.95 долара, а доставката е безплатна. Капитализъм в действие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар