12.11.2010 г.

Удължават срока за конкурс, посветен на Агата Кристи

Издателство ЕРА и сайтът за книги „Аз чета“ удължават срока на националния конкурс за криминален роман или разказ „По стъпките на Агата Кристи” до 28 февруари 2011 г.
Наградата бе учредена през октомври по случай 120-ия юбилей на Агата Кристи, 90 години от появата на героя на авторката – Поаро и 80 години от появата на госпожица Марпъл. Награди ще бъдат връчена на победителите в две категории според дължината на текстовете. Имената на призьорите ще станат ясни през април 2011 г.
В конкурса могат да участват непубликувани творби, които отговарят на изискванията на литературните жанрове роман и разказ. Произведенията ще бъдат оценявани в две категории – съответно за роман и за разказ.
Желаещите да участват трябва да изпратят творбите си на имейл era@erabooks.net или на адрес София, 1000, ул. „Граф Игнатиев” 19, ет.1, Издателство ЕРА.
Победителите в двете категории ще получат почетна грамота и парична награда в размер на 1000 лв. за автора на отличения роман и 500 лв. за автора на най-добрия разказ. Издателство ЕРА планира и по-широко популяризиране на наградените творби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар