25.11.2010 г.

„Лидъл” отвори едновременно 14 магазина

Днес в 8 часа се откриват 14 магазина на германската търговска верига "Лидъл" (lidl.bg), известна в цяла Европа с ниските си цени.
В София има четири магазина - на бул. "Сливница" 236, в жк. "Хаджи Димитър" на ул. "Резбарска" 1В, в жк "Надежда 2" на ул. "Хан Кубрат" 67 и в жк. "Дружба 2" на бул. "Димитър Пешев" 30.
Другите магазини са  в Пловдив, Варна, Пазарджик, Стара Загора (до новопостроения мол „Галерия”), Сливен, Кърджали, Петрич, Монтана, Ловеч и Габрово.
Цените за откриването са драстично ниски: олио за 1,49 лв. за литър, банани - 69 ст./кг, мандарини - 77 ст./кг, краставици - 33 ст. за бройка.
Тези цени ще са в сила до неделя. По щандовете ще има парна ютия по 14,99 лв., прахосмукачка за сухо и мокро почистване за 88 лв., шевна машина за 111 лв.
От управлението на веригата съобщават обаче, че за промоционалните стоки има ограничения. Един клиент ще може да си купи до 3 кг банани и мандарини, до 5 бутилки олио и други стоки на споменатите цени. Опашките в първите дни са гарантирани.
Почти 30% от храните в магазините на веригата "Лидъл" ще бъдат българско производство, информира Милена Драгийска-Денчева, шеф на "Лидъл България".
100 млн. евро е общата инвестиция в България. Преди месец бе открита логистична база край село Равно поле.
Предвидено е скоро магазините на "Лидъл" в страната да бъдат 40.
Това означава, че още в началото "Лидъл" има почти еднакъв брой магазини с основния си конкурент "Пени маркет" при т.нар. харддискаунтъри - вериги, които разчитат главно на ниските цени. Преди години отварянето на хипермаркета на „Карфур” отприщи „война” между търговските вериги в черноморския град, довела до свалянето на цените във всички големи хипермаркети. Дали ситуацията ще се повтори?
"Лидъл" е част от "Шварц груп", която държи и "Кауфланд", а "Пени маркет" е в "Реве груп", собственик и на "Билла".
България е 24-ата държава, в която "Лидъл" отваря магазини. В Европейския съюз веригата още не присъства само в прибалтийските републики и в Румъния, но има мрежи в Швейцария и Хърватия.
Общо в Европа магазините на "Лидъл" са 9000, във фирмата са наети 150 000 служители. Всеки ден от "Лидъл" пазаруват около 7 млн. души.Няма коментари:

Публикуване на коментар