23.11.2010 г.

Звезди на салсата и фламенкото идват в София

Най-голямата жива легенда на фламенкото - Пако де Лусия, ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на 9 декември от 20.00 часа заедно с млади изпълнители от Испания и Куба. Гостуването му в София е част от неговото турне, преминало през ред европейски държави. Виртуозът на китарата ще гостува в България по покана на Sofia Live Club.
Роден през 1947 година в град Алхесирас, още петгодишен Франсиско Санчес Гомес (Пако де Лусия) коригира баща си по отношение на ритъма и жеста, с който свири. Не след дълго предаността на Пако към китарата го отвежда до издаването на първия албум Dos Guitarras Flamencas през 1965 г. и следващия Fuente y Caudal (1975 г.), когато музикантът слага началото на своите диалози с импровизацията. Малко след това чрез румба албума Entre Dos Aguas (1976 г.) той превръща фламенко китарата в световен феномен.
Билетите за концерта са между 50 и 100 лв. и могат да бъдат закупени от билетния център на НДК и в мрежата на http://www.eventim.bg/
Джони Васкес, известен в латино средите като хореографа на Марк Антъни, пристига в България специално за Коледния салса бал. Традиционната фиеста ще се проведе за 7-и пореден път на 4 декември в зала 3 на НДК.
Тази година Коледният салса бал ще бъде еднодневно събитие с включени уъркшопове по салса с Джони Васкес, представления, концерт, състезания и парти. Всеки, който желае, може да се включи в уроците на Васкес, без значение от нивото си на владеене на латино движенията.
Освен Васкес, печелил три пъти поред Световното салса състезание в Лос Анджелис в дивизия "професионалисти", от българска страна участие в Коледния салса бал ще вземат Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Раул Торес, музикантите от група МангоДуенде, Калин Вельов и други. Билетите за фиестата са между 5 и 55 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар