11.11.2010 г.

Нов роман на Джефри Дивър, авторът пише продължение за Джеймс Бонд

На 15.11 гросмайсторът на криминалния жанр Джефри Дивър ще зарадва феновете си с втори роман, написан и издаден в рамките на годината - "Пастирът", цена 15 лв.
Според критиците и феновете "Пастирът" е един от най-добрите романи на Дивър досега.
Зад гърба на добре познати специални служби като ФБР и ЦРУ се крие секретна и анонимна правителствена агенция, специализирана в охраната при извънредни обстоятелства. Там работят най-добрите експерти по сигурност, наричани често от колегите си „телохранители по спешност”. В техните ръце се поверява живота на високопоставени личности, ключови свидетели, мишени, които никой друг не може да опази...
Корт е пастир – старши офицер в отдела за стратегическа защита на агенцията. Безкомпромисен, отдаден на мисията си да защитава живота на подопечените си, страстен почитател на настолните игри и теорията на играта, ненадминат тактик и блестящ стратег в работата си...
Хенри Лавинг е наемник. Професионален изнудвач, който напипва слабото място на жертвите си и изтръгва нужната му информация с всякакви средства – изнудване, отвличане, убийство...

За автора:
Джефри Дивър е юрист по образование, но избира писателския занаят пред скуката на съдебните зали. Още докато следва право и журналистика, в списание „Алфред Хичкок“ се появяват първите му разкази. През 1990 г. везните окончателно се накланят в полза на белия лист и Дивър се отказва от адвокатска практика.
Джефри е първият в криминалната литература, който отделя толкова внимание на криминологията. По-късно тази идея е разработена в романите, телевизионните сериали и широкоекранните филми. А и Райм не е детективът-супермен, който спринтира по тъмни улички, за да залови престъпника. Всъщност милиони почитатели признават парализирания детектив за най-оригиналното откритие в жанра. Останал неподвижен от кръста надолу вследствие на инцидент в метрото, Линкълн Райм е затворен в нюйоркския си дом, а достъпът му до външния свят е неговият партньор Амелия Сакс и цял екип полицаи.
Романът „Колекционерът на кости“ е филмиран с Дензъл Уошингтън в ролята на Райм и Анджелина Жоли в ролята на Амелия Сакс. Филмът постига значителен успех и по продажби, и по възторжените реакции на зрителите и критиците. През 2010 г. на телевизионния екран се появи и филмовата версия на „Сълзата на дявола”. Откупени са и филмовите права на „Убийте Райм“, „Каменната маймуна“ и „Милост“.
Джефри Дивър е носител на почти всички награди за криминална литература.  Той е автор на „Колекционерът на кости”, „Убийте Райм”, „Часовникаря”, „Спящата кукла”, „Обект № 522”, „И няколко червени рози”, „Сенчеста зона”. Книгите му са преведени на 35 езика. Дивър е избран да бъде автор на следващата книга за Джеймс Бонд, която е планирана за 2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар