10.11.2010 г.

Джо Кокър е най-големия подарък от и на Баневи

Часове преди историческата дата 10 ноември олигархът Николай Банев и съпругата му Евгения разясниха на многострадалния български зрител особеностите на българския преход. Двамата заявиха, че богатството им се дължи не на сини и червени, не на куфарчета с пари, а на личните им таланти и познанствата им с други талантливи и работни като тях хора – бивши министри и стопански деятели.
Наглостта и арогантността на Банев и Баневица нямаха спирачки. Какъв беше повода да гостуват в шоуто на Иван и Андрей не стана ясно, освен това че искат да се похвалят от постигнатите успехи в личен план.
„Безнесменът”, който поради кризата слезе от личния си самолет и сега, горкият, го возят само с „Майбах” сподели, че няма никаква вина за разпродажбата на закупените от „АКБ Форест” предприятия. Затова бил виновен Закона за устройството на непогасените кредити, известен като ЗУНК. За това, че акционерите не са получили и стотинка не спомена и дума. Берое пък бил бреме, от което Баневи се освободили навреме. Той взел отборът, само защото Баневица е старозагорка. Тя пък рече, че хич и не се интересувала от футбол, пък сега когато нямат грижи за беройци, точно при кризата, спестили от футбол два-три милиона. Двамата пропуснаха да споменат как напуснаха стадиона, но заралии помнят как ги обсипаха с „любовта си” и как целия стадион скандираше най-различни обидни етикети за „знатната” фамилия. Тогава, човек незапознат с особеностите на българския език, би помислил че искат да имат интимна връзка с Баневи и техните роднини. Публиката обаче разбираше, че става въпрос за преносния смисъл. В този смисъл мислиха и казанлъчани, които останаха без парно в една мразовита зима, скоро след като Банев купи местната топлофикация. Акционерите на компанията и уволнените работници от многото приватизирани от фамилията предприятия също питаят към тях същите „топли чувства”. Баневи обаче се хвалят. И при всичкото това, твърдят че спокойно можели да се разходят в Стара Загора без гардове?!? Обаче човещинка искат да се похвалят и не мирясват, продължават с откровенията – казват новина, отпреди няколко години – за сватбата си. Нали им пя Джо Кокър. Кой е най големия подарък, който сте си правили? – питат водещите. Ами изпълнението на Джо Кокър – отговарят Баневи. Ами кой е най-големия подарък, който сте правили на други хора? – продължават Иван и Андрей. Ми пак Джо Кокър, с него вече сме си приятелчета, отвръщат щастливо Баневи… На това старите хора му викат… гьонсуратлък!



Няма коментари:

Публикуване на коментар