15.11.2010 г.

АБВ разцепи старозагорските управляващи

Миналата седмица, по искане на Коалиция „Демократична Стара Загора" се проведе среща с кмета проф. Светлин Танчев. Нейните представители заявиха, че вече няма да подкрепят безрезервно общинската администрация. На следващите заседания на старшините предстои приемането на две важни предложения – за бюджета за следващата година и за общински заем до 7 млн. лева, с който да се финансират проекти по оперативните програми.
От коалицията искаха обяснения за мотивите, по които стана освобождаването на Мария Динева от поста заместник - кмет и какви са вижданията на ръководството на Общината за работата до края на мандата.
На срещата кметът заявил, много трудно е взел решението за освобождаване на заместник - кмета Мария Динева, но е преценил, че така е необходимо. Чрез това кмета очаква да бъдат прекратени различни спекулации в общественото пространство, свързани с предишното му членство с БЗНС. Независимо от освобождаването, той даде положителна оценка за работата на Мария Динева като заместник - кмет. От местното ръководство на ГЕРБ заявиха, че не са оказвали натиск за отстраняването на Мария Динева.
Решението не е политическо и е взето лично от проф. Светлин Танчев. Тези обяснения породиха най-различи слухове и тълкувания. Според запознати уволнението е свързано с появата на президентското формирование „АБВ” – „Алтернатива за българско Възраждане” през миналата седмица. Сред участниците в учредяването на АБВ-то в столицата бяха депутатът от региона Спас Панчев, казанлъшкият кмет Стефан Дамянов и десния земеделец Стефан Личев, който пък е близък с ексдепутата и негов съпартийник Евгений Жеков, политически съратник на Мария Динева.  
Още не е ясно дали ще има нов заместник – кмет на нейното място.
"Съществуват 2 варианта. Единият е работата по определени направления да бъде разпределена между другите заместник - кметове, но ще се наложи изготвянето на проект за структурна реформа. Другият е назначаване на нов заместник - кмет, но по този въпрос все още няма ясна концепция".
Кметът информира представителите на „Демократична Стара Загора", че в момента се подготвя план за работа през следващата последна година от мандата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар