17.11.2010 г.

Конкурс за фантастичен разказ

Нов конкурс за фантастичен разказ – „Златен кан” 2011 на свободна тема, приема творби на участници до края на януари. 
Разказите ще се приемат до 23:00 часа на 31 януари 2011 г. на е-mail: fantastikaff[at]abv.bg. Приемат се файлове с разширение doc или rtf. Молим авторите да озаглавяват файловете си по следния начин: [Име_Фамилия - Заглавие_на_разказа].
Всеки автор може да изпрати неограничен брой разкази - всеки с обем не повече от 30 000 знака. В такъв случай екипът, извършващ предварителния подбор, ще определи кой от тях да бъде евентуално изпратен на журито, за да участва във финалния кръг на конкурса.
Журито няма да оценява разкази, които са антихуманни или предизвикват отвращение.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 5 юни 2011 г. на специална церемония.
Разказите ще бъдат оценявани анонимно на два етапа. По време първия етап трима оценяващи избират тридесетте най-добри разказа, които ще бъдат отпечатани и дадени на петимата членове на журито - форматирани по еднакъв начин, подредени по азбучен ред на заглавията и без имената на авторите и евентуалните посвещения. Чуждестранните разкази ще бъдат предварително преведени на български език.
При втория етап всеки от петимата членове на журито, дава своя индивидуална класация на най-добрите според него петнадесет разказа. Местата се превръщат в точки по следната скала: 1-во място - 25 т., 2-ро - 22, 3-то - 19, 4-то - 17, 5-о - 15, ... 10-о - 7, 11-о - 5, 12-о - 4, ... 15-о - 1точка. Сумата от точките от отделните класации определя и крайното класиране в конкурса.
Най-добрите разкази ще бъдат издадени в сборник. Публикуваните разкази ще бъдат хонорувани. Разказите, събрали най-голям брой точки, ще бъдат наградени.
Информацията за наградените и крайното класиране ще бъдe публикувана на сайта на Фестивала http://balkancon.com/ не по-късно от 15 юни 2011 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар